ΣΠΟΡ

Νίκη της ΑΕΚ 1-0 τον Πανιώνιο και πρωτιά στα play off

Νίκη της ΑΕΚ 1-0 τον Πανιώνιο και πρωτιά στα play off
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου η ΑΕΚ κέρδισε και τον Πανιώνιο στο εξ αναβολής παιχνίδι των play off και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και δυνατά στην μάχη της εξασφάλισης του εισιτηρίου, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η βραδιά στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τον κόσμο της ΑΕΚ να αποθεώνει τους θριαμβευτές του τελικού του Κυπέλλου και τους «κίτρινους» να κάνουν το γύρο του θριάμβου, που στερήθηκαν την Τρίτη.

2528885


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

2528882


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

2528880


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Σε αυτό το κλίμα το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο με Διούδη και Ανέστη να σταματούν τις δύο σημαντικότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν. Ο Πανιώνιος με την γνωστή του καλή αμυντική λειτουργία, κράτησε μακριά από την περιοχή του τους γηπεδούχους, αναζητώντας στην κόντρα ένα γκολ.

Όμως με την είσοδο μετά την ανάπαυλα η ΑΕΚ έβγαλε τρομερή ενέργεια και ρυθμό. Πλατέλας, Τζεμπούρ και Μάνταλος δημιουργούσαν, εκτελούσαν και υποχρέωναν τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου σε επεμβάσεις.

2528893


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Στο 57 ο Λαμπρόπουλος δεν είδε ένα πέναλτυ σε ξεκάθαρη ανατροπή του Μάνταλου από τον Σιώπη, που ήταν εξόφθαλμο ακόμη και για όσους ήταν 100 μέτρα μακριά. Όμως στην εξέλιξη της φάσης «σώθηκε» ουσιαστικά ο διαιτητής, από το σουτ γκολ του Μάνταλου, που διαμόρφωσε και το τελικό 1-0.

Παρά την κούραση η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλά το αποτέλεσμα, έχασε ευκαιρίες και για 2ο γκολ (με ένα χέρι του Οικονόμου επίσης να ξεσηκώνει τους γηπεδούχους για πέναλτυ, που δεν δόθηκε), ενώ όταν χρειάστηκε ο Ανέστης σταμάτησε το εκπληκτικό σουτ του Μπακασέτα.

2528890


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)

Η ΑΕΚ έφτασε τους 5 βαθμούς, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν από 4, ενώ ο Πανιώνιος με 1 θέλει τουλάχιστον μια μεγάλη νίκη για να αποφύγει την τελευταία θέση.

Η επόμενη αγωνιστική την Δευτέρα 23/5: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 18.15 και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 20.30

*Στον Στέλιο Μανωλά αφίερωσε τη νίκη ο βοηθός του, Νίκος Παναγιωτάρας, που καθοδήγησε την ομάδα: «Νομίζω ότι διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Είχαμε υπομονή και τα καταφέραμε. Είπαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να περιμένουμε και θα έρθει το γκολ. Κάτι που έγινε. Αυτό που θέλω να πω είναι περαστικά στον κόουτς και ότι του αφιερώνουμε τη νίκη».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στο 10λεπτο του β ημιχρόνου και τον τρόπο που έχασε το ματς ο Πανιώνιος: «Σε αυτά τα πέντε λεπτά της πίεσης της ΑΕΚ χάσαμε το παιχνίδι. Κάναμε μια χαζή ήττα. Δεν δείξαμε το θράσος που έπρεπε να δείξουμε σε αυτό το παιχνίδι και δεν εκμεταλλευτήκαμε καθόλου την κούραση του αντιπάλου. Κάποιοι παίκτες μου κοιτούν πλέον τον εαυτό τους και όχι το σύνολο. Αυτό δεν συνέβαινε πριν και με διευκολύνει στο να πάρω αποφάσεις. Πρέπει να βγάλουμε κι άλλα πράγματα για να βελτιωθούμε ως ομάδα. Μπορούσαμε –δεν θα πω εύκολα- να πάρουμε κάτι, γιατί περισσότερο δώσαμε εμείς ευκαιρίες στην ΑΕΚ, παρά μας δημιούργησε η AEK».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ