ΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Θεσμός το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Θεσμός το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ένα τουρνουά στο οποίο τιμάται η μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου και δίνεται η δυνατότητα στους παλαιότερους να θυμηθούν και στους νέους να γνωρίσουν όλα όσα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το τέταρτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» διεξάγεται την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, και την Πέμπτη (22/9) έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Το «παρών» έδωσαν οι προπονητές κι οι αρχηγοί των ομάδων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και θα συμμετάσχουν στους αγώνες, όπως και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που γίνεται το τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος, άρα μπορώ να πω ότι είναι ένας θεσμός. Το τουρνουά αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται, να πάρουν μυρωδιά από τους αντιπάλους αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία για εμάς τους παλαιότερους να θυμόμαστε, και για τους νεους να μαθαίνουν, το τι προσέφερε στον Παναθηναϊκό, στο ελληνικό μπάσκετ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Παύλος Γιαννακόπουλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

«Κάθε χρόνο έχουμε μαζί μας, κι ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και τις ομάδες των προηγούμενων ετών, πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Να ευχαριστήσω τους φίλους μας από την Ιταλία και την Αρμάνι, να ευχαριστήσω τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους φίλους μας από το Ισραήλ και να ευχαριστήσω και τους φίλους μας από την Τουρκία της Αναντολού Εφές», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαννακόπουλος στη συνέχεια ανέφερε: «Ελπίζω να γίνουν ωραίοι αγώνες, να βγουν συμπεράσματα. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει, όχι για να χωρίζει. Θέλω να ευχηθώ μια χρονιά μακριά από τραυματισμούς. Μια χρονιά που θα ζήσουμε έντονες συγκινήσεις, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πάρα πολλά άλλαξαν φέτος το καλοκαίρι και θέλω να πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Ενώ τόνισε: «Επίσης είναι μια χρονιά που μετά από δύο χρόνια Covid και απαγορεύσεις σε συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας να μπορέσει να έρθει στο γήπεδο, διορθώθηκε αυτή η ανισορροπία και μπορεί ο καθένας να έρθει να παρακολουθήσει την ομάδα του από κοντά. Έτσι ελπίζω ότι αύριο και μεθαύριο στους αγώνες θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση και θα μπορέσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έρθει, να στηρίξει και να δει αυτή τη νεά προσπάθεια. Όπως είπε και ο κ. Κάτας νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα κι ευελπιστώ ότι θα υπάρξει η δύναμη του χρόνου και η δύναμη της κερκίδας να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια».

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, επεσήμανε: «Ευχαριστώ ακόμα μια φορά πάρα πολύ τις ομάδες που ήρθανε, όλους τους ανθρώπους που έχουν συντελέσει για να γίνει αυτό το τουρνουά και ελπίζω το Σάββατο το βράδυ που θα ολοκληρωθεί να έχει στεφθεί με επιτυχία».

Στη διαδικασία των ερωτήσεων, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για την αλλαγή ηγεσίας στην Euroleague και την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. «Συνήθως οι αλλαγές γίνονται με σκοπό το καλύτερο. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, και για το ήθος και σαν αθλητής έχει μείνει στην ιστορία. Θέλω να πιστεύω ότι και σαν παράγοντας θα μπορέσει να μείνει στην ιστορία. Βέβαια, όλα αυτά αποδεικνύονται στην πράξη. Οι άνθρωποι που φεύγουν δεν άφησαν τον πήχη πολύ ψηλά, δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο κάποιος να τα πάει καλύτερα αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στην πράξη. Εγώ θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία, όπως και σε όλους τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν νέες θέσεις στη διοργάνωση της Euroleague. Οφείλουμε όλες οι ομάδες να τους στηρίξουμε, εκείνοι να στηρίξουν τις ομάδες, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο προϊόν από αυτό που είχαμε την τελευταία 20ετία», ήταν η απάντησή του.

Αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος και είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα σύνθεση της ομάδας, απάντησε: «Το καλοκαίρι δεν νομίζω ότι είναι σωστό κάποιος να κρίνει. Αν δίναμε βάση στο τι λεγόταν κάθε καλοκαίρι την τελευταία 15ετία, θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να είναι νταμπλούχος στο μπάσκετ κάθε χρόνο κι ο Παναθηναϊκός να είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει προβλήματα, δεν ξέρω κι εγώ τι κλπ.. Ο σωστός χρόνος είναι όταν πλέον μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, όταν οι ομάδες έχουν περάσει χρόνο μαζί, όταν έχουν παίξει αγώνες, και κατά τη διάρκεια της χρονιάς να μπορείς να κρίνεις και να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή ό,τι και να πω θα είναι η άποψη ενός ανθρώπου που απλά παρακολουθεί μεταγραφές να γίνονται. Τα υλικά μπορεί να είναι καλά, μπορεί να μην είναι καλά. Ο «μάγειρας» είναι αυτός που από εκείνον περνάνε τα πράγματα. Θα φανεί στο παρκέ».

Σχετικά με το ΟΑΚΑ και τις αλλαγές που αναμένονται από τη στιγμή που πέρασε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε: «Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ΟΑΚΑ, αν θυμάμαι καλά 19 Μαΐου πέρασε ο νόμος ο οποίος φέρνει το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 50 χρόνια στα χέρια μας. Κάναμε κάποιους προγραμματισμούς με το ότι το ΟΑΚΑ ήδη θα είχε αλλάξει, θα ήταν καταπράσινο, θα υπήρχαν κάποιες σουίτες, έχει πάει πίσω αυτός ο προγραμματισμός με κάποιες αστοχίες που έχουν υπάρξει αλλά είμαι βέβαιος ότι από τη στιγμή που έχει γίνει νόμος, από τη στιγμή που υπάρχει θέληση, θα πρέπει απλά να περιμένουμε λίγο ακόμα ώστε το ΟΑΚΑ να έρθει στα χέρια μας και ο Παναθηναϊκός να έχει το γήπεδο το οποίο του αξίζει και το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκε, μεγάλωσε και έχει αυτά τα έξι ευρωπαϊκά».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει άλλη προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας, αυτή είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στον κύριο Πεδουλάκη και τον κύριο Ράντονιτς. Εγώ δεν μπορώ να σας απαντήσω κάτι παραπάνω σε αυτό, οπότε ας απαντήσει κατευθείαν ο προπονητής».

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τον προπονητή του, Ντέγιαν Ράντονιτς, και τον νέο αρχηγό του, Γιώργο Παπαγιάννη. Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εκπροσώπησε ο προπονητής της, Όντετ Κάτας και ο αρχηγός της, Τζον Ντιμπαρτολομέο, ενώ την Αναντολού Εφές ο προπονητής Εργκίν Αταμάν και ο αρχηγός Ντόγκους Μπαλμπάι. Από πλευράς Αρμάνι Μιλάνο, τέλος, μίλησαν ο συνεργάτης του προπονητή της ομάδας Έτορε Μεσίνα, Μάριο Φιορέτι και ο αρχηγός, Νικολό Μέλι.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 4ου «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο (18:00 – ΕΡΤ3)Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές (21:00 – ΕΡΤ3)

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Μικρός Τελικός (18:00 – ΕΡΤ3)Τελικός (21:00 – ΕΡΤ3)Απονομές (23:00 - ΕΡΤ3)

*Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Παρασκευής, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αγωνιστεί το Σάββατο στις 18:00, μετά από αίτημά της, το οποίο έγινε δεκτό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ