ΣΠΟΡ

ΑΕΚ: Λαμπρή τελετή για την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στο «σπίτι τους»

ΑΕΚ: Λαμπρή τελετή για την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στο «σπίτι τους»
Φαντασμαγορική η τελετή εγκαινίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Ύστερα από δεκαεννέα χρόνια, τέσσερις μήνες και 27 ημέρες αναμονής, η ΑΕΚ γιορτάζει με μια λαμπρή εκδήλωση και με την παρουσία χιλιάδων οπαδών της την επιστροφή στο «σπίτι» της, την «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Περιμέναμε πολύ... Υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε αλλά είμαστε εδώ. Δεν μιλάμε για μια σημαντική βραδιά απλά. Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά, μιλάει με την Ιστορία της. Αυτή τη μεγάλη ιστορική βραδιά δε τη ζούμε μόνο όσοι είμαστε εδώ ή παρακολουθούν την εκδήλωση από τις τηλεοράσεις του. Μαζί μας είναι και όσοι είναι εκεί ψηλά. Ο Σπανούδης, τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνταντίνος Δημόπουλος. Μαζί μας είναι και ο Κανάκης, ο Τζανετής, ο Μαρόπουλος. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια. Εκεί ψηλά και οι Πατριάρχες μας ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας έβαλαν στις εξέδρες. Ειναι όλοι εκείνοι που πριν απο 98 χρόνια, πριν φτιάξουμε τα νέα σπιτικά, ήρθαν εδώ να στεγάσουν την Ιστορία τους από την Πόλη, την Ιωνία, το Αϊβαλί» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την ομιλία του τιμώντας ένα ένα τα ιστορικά πρόσωπα της ΑΕΚ.

«Αυτό το γήπεδο γίνεται και πάλι το σπίτι της προσφυγιάς. Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις στιγμές που ζήσαμε. Εδώ θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Θα μάθει ο πλανήτης τις αρχές και ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Δε θέλω να χαλάσω τη βραδιά και να μιλήσω για τις δυσκολίες. Ήταν μεγάλες. Θέλω να ευχαριστήσω Τον Θεό. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά γήπεδο. Μέσα σε αυτό οι φίλοι της ΑΕΚ θα δουν όλη την ιστορία... Ιδρύσαμε και το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου τα ελληνόπουλα θα έχουν ευκαιρία να μάθουν τα πάντα. Οι φίλοι της ομάδας θα περνούν 45 θύρες που έχουν τα ονόματα των πόλεων των παππούδων μας. Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες. Το γήπεδό μας είναι η αναπαράσταση. Είναι μία μικρή πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας. Είναι φυλακτό που θα κουβαλάει κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ πλέον έχει πάλι θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν. Μόνο τον κόσμο της. Αυτό το γήπεδο είναι της προσφυγιάς. Ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Αυτό το γήπεδο έχει έναν ακίνητο φρουρό. Γιατί να μην πέσουν ποτέ αυτά τα τείχη: Τον Δικέφαλο. Αυτό το γήπεδο ΔΕΝ χρωστάει ούτε ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους έκαναν τα ακατόρθωτα: να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη. Ακολούθησε ένα έργο που ξεκίνησε η Ρένα Δούρου. Ειδική μνεία να κάνω και για τον ΟΠΑΠ. Δικαίως λέγετε ότι είναι κοντά στον αθλητισμό. Χαρά μας που φέρει το όνομά του. Να ευχαριστήσω την πόλη της Φιλαδέλφειας και τον δήμαρχό μας. Ευχαριστώ εσάς. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δύναμη να χτίσουμε το γήπεδο. Να σηκωθούμε τώρα όρθιοι και να ορκιστούμε όλοι μαζί "Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ". Ζήτω η ΑΕΚ! Ζήτω η ΑΕΚ!».

Η OPAP Arena άνοιξε τις πύλες της λίγο μετά τις 17:00 και ο κόσμος της ΑΕΚ μπήκε μαζικά στο νέο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ιστορική τελετή εγκαινίων.

Περίπου 30.000 τυχεροί παρακολουθήσουν από κοντά τα εγκαίνια, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα να δουν την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3.

Συγκινητικό ήταν το πρώτο πανό που έγραφε: «Παππού γυρίσαμε σπίτι μας».

«Σείστηκε» η ΟPAP Αrena για τον θρυλικό Νεστορίδη

Η ΑΕΚ στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της OPAP Arena τίμησε τους παλαιμάχους της και φυσικά η παρουσία της του Κώστα Νεστορίδη είχε την τιμητική του.

Ο θρύλος της Ένωσης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα παιδιά του και επικράτησε πανικός με τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του και να τον αποθεώνει.

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του συλλόγου, με πολλά video για τις σημαντικότερες στιγμές της ΑΕΚ και με παρέλαση 23 legends της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά δεν λείπει η αναφορά στον προσφυγικό ελληνισμό.

Οι ηθοποιοί, Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα τους, είναι οι παρουσιαστές της εκδήλωσης. Τα κείμενα της ιστορικής βραδιάς τα έχει επιμεληθεί ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, ο οποίος έχει επιμεληθεί και στο παρελθόν εκδήλωση της ΑΕΚ.

Οι θύρες του Opap Arena άνοιξαν λίγο μετά τις 17:00 και η ατμόσφαιρα είναι άκρως εορταστική και πανηγυρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ