ΣΠΟΡ

Formula 1: Νικητής στη «βρεγμένη» Σιγκαπούρη ο Πέρεζ

Formula 1: Νικητής στη «βρεγμένη» Σιγκαπούρη ο Πέρεζ
Ο Πέρεζ έκανε καταπληκτική εκκίνηση, πέρασε στον poleman, Σαρλ Λεκλέρ κι άντεξε μέχρι το φινάλε, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία AP Photo/Vincent Thian

Ο Σέρχιο Πέρεζ με Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, με τις καιρικές συνθήκες να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Πάντως, oι αγωνοδίκες εξετάζουν πιθανή παρατυπία του Μεξικανού της Red Bull στην επανεκκίνηση, μετά από αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Πέρεζ έκανε καταπληκτική εκκίνηση, πέρασε στον poleman, Σαρλ Λεκλέρ κι άντεξε μέχρι το φινάλε, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία. Όμως, θα πρέπει να περιμένει την απόφαση των αγωνοδικών, αν και σε περίπτωση που δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων δεν θα χάσει την πρώτη θέση, καθώς είχε διαφορά 7.5’’ από τον δεύτερο.

Αυτός ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ενώ τρίτος τερμάτισε ο άλλος πιλότος της Ferrari, Κάρλος Σάινθ.

Επί της ουσίας η μόνη περίπτωση να χάσει τη νίκη ο Μεξικανός είναι να δεχθεί δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων. Αυτή, πάντως, ήταν η ενημέρωση των ανθρώπων της Scuderia στον Λεκλέρ.

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας ξεκίνησε με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση, λόγω βροχόπτωσης. Επίσης, το ατύχημα του Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri που προκάλεσε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο Πέρεζ μπήκε στα pits και βγήκε πάλι πρώτος.

Κάπως έτσι δεν πρόλαβε να αποδώσει η στρατηγική της Ferrari για τον Λεκλέρ, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει μάχη στο τέλος, αν δεν τον προλάβαινε ο Ιάπωνας.

Ο πρωτοπόρος για τον τίτλο Μαξ Φερστάπεν που ξεκίνησε από την 8η θέση, τερμάτισε στην 7η, ανανεώνοντας το «ραντεβού» για την εξασφάλιση του τίτλου στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ