ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67: Πήρε το τρόπαιο σε έναν κακό τελικό

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-67: Πήρε το τρόπαιο σε έναν κακό τελικό
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup 2022, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στον τελικό της διοργάνωσης Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup 2022, επικρατώντας του Παναθηναϊκού 67-52 σε ένα κάκιστο παιχνίδι που θύμιζε φιλικό προετοιμασίας και όχι τελικό επίσημης διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο σκούρα απέναντι στην άμυνα των «πράσινων», αλλά ο αισθητά καλύτερος βαθμός ετοιμότητάς του και ακόμα περισσότερο το έντονο πρόβλημα που παρουσίασε η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς σε δημιουργία και σκορ, του έδωσαν τη νίκη (8η σερί σε μεταξύ τους ντέρμπι, μετά τις 7 περσινές).

Ο Παναθηναϊκός, που αγωνίστηκε χωρίς τον Νέιτ Ουόλτερς, έδειξε πως θα είναι μια σκληρή ομάδα, με καλή αμυντική νοοτροπία, αλλά από τη στιγμή που ακόμα είναι στο χτίσιμο και την... προετοιμασία της, όταν δεν θα μπορεί να τρέξει (όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους στον αιφνιδιασμό) θα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μέχρι να βρει χημεία.

Όπως κι έγινε στον τελικό του Super Cup, όπου είχε μεγάλα διαστήματα χωρίς σκορ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο συμπλήρωσε 17 λεπτά χωρίς δίποντο (10/25 συνολικά). Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με Φαλ, Μπολομπόι και Βεζένκοφ, οι οποίοι ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως συνολικά η αναμέτρηση ήταν κάκιστη σε θέαμα και θύμιζε περισσότερο φιλικό προετοιμασίας και όχι τελικό επίσημης διοργάνωσης, με τον Παναθηναϊκό να είναι φανερά ανέτοιμος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα, χάρη σε ένα αμυντικό τρικ του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος έριξε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη σε over play άμυνα πάνω στον Τόμας Ουόκαπ. Ο άσος του Ολυμπιακού δεν πήρε ανάσα και δεν μπορούσε να οργανώσει, το «τριφύλλι» έβγαλε τις άμυνες και με τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει 7 σερί πόντους προηγήθηκε 9-2 στο 3'.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε έξαλλος τάιμ άουτ και διόρθωσε την κατάσταση. Αρχικά με δύο plays που έβγαλαν ελεύθερα τρίποντα (εύστοχα) για τον Κάναν και εν συνεχεία με τον Σλούκα σε θέση οργανωτή. Ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός κόλλησε και πάλι στην επίθεση (έμεινε 5 λεπτά χωρίς καλάθι) και ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 10-0 σερί. Με τη βοήθεια και της -κακής από το ξεκίνημα- διαιτητικής τριάδας ο Ουόκαπ με καλάθι και φάουλ (αντί για καθαρό επιθετικό με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Άντριους) έδωσε το μάξιμουν +7 στους "ερυθρόλευκους" (11-18). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 15-18, αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα και στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Με λύσεις από τον Μποχωρίδη, τρέχοντας στο γήπεδο (14 πόντοι από αιφνιδιασμό στο πρώτο μέρος), σημαδεύοντας τον Παπαγιάννη στη ρακέτα και «δίνοντας» το τρίποντο από τις γωνίες στον Μακίσικ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και προηγήθηκε ξανά (24-23). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (34-37), με τον Γκριγκόνις να είναι άστοχος (0/4), αλλά να δημιουργεί πολύ καλά (3 ασίστ, 0 λάθη).

Ωστόσο, αν και τελικός για την πρώτη κούπα της σεζόν, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά σημάδια... προετοιμασίας, μιας και στην ουσία σε αυτή βρίσκεται. Κόλλησε για μια ακόμα φορά επιθετικά, με τον έτοιμο Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεση στην άμυνα και έμεινε 5 λεπτά χωρίς σουτ εντός παιδιάς. Συνολικά πέτυχε μόλις δύο τρίποντα στην περίοδο και κανένα δίποντο. Σε συνδυασμό με τα αστεία και αχρείαστα σφυρίγματα της τριάδας και κυρίως του Κορομηλά, ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου (43-56 τέλος γ' περιόδου). Στην οποία και έφτασε, καθώς το 4ο δεκάλεπτο ήταν τραγικό και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να... πονέσουν τα μάτια όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.

Και για κερασάκι στην τούρτα, ο γνωστός Λαρεντζάκης ήρθε να ολοκληρώσει την παρωδία στο τέλος, μόνο και μόνο για να τραβήξει τα φώτα πάνω του.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Πουρσανίδης

Δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67

ΔΗΜΟΦΙΛΗ