ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Ανατροπή τίτλου στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Ανατροπή τίτλου στην Τούμπα
O Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς Eurokinissi

Με δύο γκολ του Αϊτόρ, το «τριφύλλι» ανέτρεψε το 1-0 του Ολιβέιρα και νίκησε 2-1 στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στην Τούμπα χωρίς τον βασικό μπακ Κώτσιρα, ενώ εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο τραυματίας Παλάσιος και ο Βέρμπιτς, λόγω αδιαθεσίας.

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του χωρίς Κουλιεράκη, Τόμας, μπήκε αποφασισμένος να πάρει το ματς. Προηγήθηκε στο 18' με τον Ολιβέιρα και έδειχνε ικανός να λυγίσει στην πυρρακτωμένη Τούμπα τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, μοιάζουν αλύγιστοι. Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες και με το μεγάλο του όπλο, τον δαιμονισμένο Αϊτόρ, ανέτρεψε το σκορ και πέρασε με 2-1 από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτός ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, μα πάνω απ' όλα δείχνει ότι έχει τη δύναμη να παλέψει μέχρι τέλους για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Αϊτόρ, παράλληλα, με τα δύο γκολ, έφτασε τα έξι σε έξι ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ είχε στο τέρμα τον Κοτάρσκι, δεξί μπακ ο Λύρατζης, αριστερό ο Βιεϊρίνια και στόπερ οι Ίνγκασον, Νάσμπεργκ. Κούρτιτς, Ντάντας στα χαφ, δεκάρι ο Αουγκούστο, αριστερά ο Ζίβκοβιτς, δεξιά ο Νάρεϊ και κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ο Παναθηναϊκός είχε στο τέρμα τον Μπρινιόλι, δεξί μπακ ο Σάντσες, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Μάγκνουσον, Σένκεφελντ. Στα χαφ οι Πέρεθ, Τσέριν και Κουρμπέλης, δεξιά ο Μπερνάρ, αριστερά ο Αϊτόρ και φορ ο Σπόραρ.

Απείλησε ο Αϊτόρ

Το ντέρμπι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος και να αγγίζει το 0-1 στο 12’. Ο Τσέριν βρήκε τον Αϊτόρ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό εντός περιοχής και απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Γκολ ο Ολιβέιρα

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και στο 17’ απείλησε. Σέντρα του Λύρατζη από δεξιά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Ολιβέιρα η μπάλα έφυγε άουτ.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Πορτογάλος φορ σ’ αυτή τη φάση το έκανε στην επόμενη, με τον ΠΑΟΚ να κρύβει τη μπάλα. Στο 18’ ο Ζίβκοβιτς από αριστερά έδωσε στον Αουγκούστο, ο οποίος με τακουνάκι έβγαλε μόνο του τον Ολιβέιρα κι αυτός με δεξί πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την ψυχολογία και έδειξε πιο αποφασιστικός. Στο 32’ ο Νάρεϊ σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Μπρινιόλι. Στο 35’ αδύναμη κεφαλιά του Μάγκνουσον κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι, ενώ στο 37’ ο Σπόραρ σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο 45’ Φάουλ του Ντάντας, η κεφαλιά του Κούρτιτς δεν βρήκε στόχο.

Ισοφάρισε ο Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη διάθεση να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε νωρίς στην ισοφάριση. Με ποιον άλλον, τον Αϊτόρ, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι όταν βλέπει τον ΠΑΟΚ αφηνιάζει. Στο 51’ τρομερή κάθετη μπαλιά του Πέρεθ, ο Αϊτόρ έφυγε στην πλάτη του Βιεϊρίνια, πέρασε και τον Κοτάρσκι και ισοφάρισε. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Ισπανού εξτρέμ σε έξι ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στο 63’ γύρισμα του Ζίβκοβιτς, σουτ του Αουγκούστο έφυγε άουτ, με τους πράσινους να φωνάζουν για φάουλ του Σέρβου στον Σένκεφελντ στην αρχή της φάσης.

Αλλαγή ο Ολιβέιρα

Στο 54’ αριστερό σουτ του Ολιβέιρα εκτός περιοχής έφυγε ένα μέτρο άουτ από το αριστερό δοκάρι και σ’ αυτή τη φάση ο Πορτογάλος τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε. Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Μπίσεσβαρ και τον Νάρεϊ στην κορυφή.

Πέναλτι με VAR και 1-2 ο Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπήσει απόλυτα και δεν δεχόταν φάση. Αντίθετα, έδειχνε πιο επικίνδυνος και ικανός να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Στο 69’ ο Σπόραρ πήρε τη μπαλιά από τον Χουάνκαρ και η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Δέχθηκε, όμως, γροθιά στο πρόσωπο από τον Κοτάρσκι. Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ κλήθηκε στο VAR, είδε τη φάση και έδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Αϊτόρ φυσικά πήγε στην άσπρη βούλα και νίκησε τον Κοτάρσκι, αν κι έπεσε σωστά ο Κροάτης, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-2 στο 73’.

Στο 83’ πλασέ του Ελ Καντουρί κόντραρε και μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ο Λουτσέσκου έριξε στο τέλος και τους νεαρούς Κωνσταντέλια, Γκορντεζιάνι.

Ακυρώθηκε πέναλτι

Στο 90' ο Βαϊνμπέργκερ έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάγκνσουσον στον Κωνσταντέλια. Ο νεαρός τσίμπησε τη μπάλα, ο Ισλανδός έπιασε αέρα και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι. Κλήθηκε, όμως, στο VAR και αφού εξέτασε τη φάση πήρε πίσω την απόφασή του.

Στο 94' σουτ του Αουγκούστο κόντραρε σε κόρνερ και στην εξέλιξη του Βραζιλιάνου μπλόκαρε ο Μπρινιόλι και στο 97' δεν βρήκε στόχο ο Νάρεϊ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Λύρατζης (85' Γκορντεζιάνι), Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Κούρτιτς (85' Κωνσταντέλιας), Ντάντας (76’ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Ολιβέιρα (57’ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ (95' Σάρλια), Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Σπόραρ (85' Ιωαννίδης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ