ΣΠΟΡ

Οι πρωταγωνιστές του 2ου τελικού στην Α1 μπάσκετ μίλησαν μετά το 66-68 του Ολυμπιακού

Οι πρωταγωνιστές του 2ου τελικού στην Α1 μπάσκετ μίλησαν μετά το 66-68 του Ολυμπιακού
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Χαμηλούς τόνους κράτησε αυτή την φορά ο Ολυμπιακός παρά την ισοφάριση της σειράς και την επανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ήρθε η σειρά των «πράσινων» να ετοιμάζονται να πάνε στο καθοριστικό 3ο ματς του ΣΕΦ. Και οι δύο πάντως αναφέρθηκαν στην διαιτησία, με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει ένσταση για την τελευταία φάση και να σκέφτεται και τις επόμενες κινήσεις του.

Καλύτερα διαβασμένος ο Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι αυτή την φορά η ομάδα του εμφανίστηκε πιο διαβασμένη και από την άμυνα της ήρθε η ανατροπή και η νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα. Φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη περίοδο. Ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμη κι όταν χάναμε, κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε χαμηλή δημιουργία μέσα στην έδρα του. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ελέγξαμε το ρυθμό από την άμυνα, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δίκαια στο τέλος κερδίσαμε, αν και μπήκαν δύο μεγάλα σουτ από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Με την εικόνα μας δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά κι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός θα τη δικαιούταν. Ήταν ομαδική υπόθεση η νίκη, παρότι ο Σπανούλης έβαλε το μεγάλο σουτ και ο Πρίντεζης έβαλε 20 πόντους. Όλοι δούλεψαν κι αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μόνο το 1-1, δεν τελείωσε τίποτα και πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε αυτό το break στο break που έγινε. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Πεδουλάκη, γιατί έτρεξα κι εγώ στα αποδυτήρια και δεν τους έδωσα το χέρι μου.

2530253


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην τελευταία φάση θέλαμε να πάμε σε πικ εν ρολ για να πάμε σε δίποντο, αλλά όταν έγινε αλλαγή έμεινε ένας με έναν ο Σπανούλης. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία. Το ματς θα μπορούσε να μην πάει στο τελευταίο σουτ, αν η διαιτησία ήταν αυτή που έπρεπε. Ο Γιώργος (Πρίντεζης) έδειξε μεγαλείο ψυχής. Δεν είναι εύκολο αυτό που έκανε και γι’ αυτό του αφιερώνουμε τη νίκη. Εξαρτάται το παιχνίδι αν θα κάνεις φάουλ στην τελευταία επίθεση. Όταν ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 66 πόντους κι όχι 83 όπως στο ΣΕΦ, επιλέγουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα. Πιστεύουμε στην άμυνά μας, είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δεν ήθελα να δώσουμε στον Παναθηναϊκό να πάρει δύο εύκολους πόντους από βολές. Στο πρώτο ματς οι 29 ασίστ ήταν γιατί ήμασταν ανέτοιμοι πνευματικά για το παιχνίδι. Πιστεύω πως μας έλειψε ο αγωνιστικός ρυθμός τότε, μετά τη σειρά απέναντι στην ΑΕΚ είχαμε 9 μέρες απραξίες. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλά ποσοστά κι έτσι ήρθε αυτός ο μεγάλος αριθμός. Είδαμε στο βίντεο ότι είχαμε δώσει 20 εύκολους πόντους, που ήταν θέμα συγκέντρωσης. Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος και δεν έχεις ρυθμό, είναι λογικό να σου κοστίσει. Όταν αρχίζεις άσχημα δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Σήμερα είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλει θα ήταν πιο εύκολη η νίκη μας».

Για διαφήμιση του μπάσκετ μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης: «Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε κι αντιδράσαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Καταφέραμε να μη δεχτούμε εύκολα καλάθια κι ελέγξαμε το ρυθμό, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά στο ΟΑΚΑ. Έχει γίνει το 1-1, τίποτα παραπάνω και πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι». Η επόμενη τοποθέτησή του ήταν για την απώλεια του πατέρα του: «όταν ζεις κάτι είναι διαφορετικά. Φτάνεις σε ένα σημείο που προσπαθείς να κάνεις πράγματα γιατί ξέρεις ότι θα το ήθελε και ο ίδιος. Κάποιες φορές χάνεις τη συγκέντρωσή σου, παίζεις μηχανικά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι οικογένειά μου. Η ζωή συνεχίζεται. Αυτά είναι στη ζωή, ο γιος να χάνει τους γονείς του. Πρέπει να συνεχίζουμε και να κάνουμε περήφανους τους γονείς μας».

16638914


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

«Δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι σήμερα. Δεν μας άξιζε η εικόνα του πρώτου αγώνα. Είχαμε δουλέψει πολύ φέτος, όλοι δίνουμε το 100%, έχουμε καλό κλίμα, είμαστε φίλοι και θεωρώ πως δεν αξίζαμε την εμφάνιση της Πέμπτης. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, το σημερινό παιχνίδι είναι διαφήμιση. Έβαλε ένας μεγάλος παίκτης ένα μεγάλο σουτ και μετά έβαλε ένας άλλος μεγάλος παίκτης. Ο Βασίλης μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα».

*Οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ για να υποδεχθούν τους νικητές

Έλλειψη ψηλών και ενέργεια

Στην σύνθεση του ρόστερ και την διαχείριση του εστίασε στις δηλώσεις του ο Αργύρης Πεδουλάκης: «Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι. Για μας είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του, πήγε στις αλλαγές κι εμείς είχαμε πρόβλημα, γιατί τα αθλητικά μας παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ποστάρουν ή δεν έχουν δουλέψει στο πώς θα περάσει η μπάλα. Το περιμέναμε, δουλέψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Πρίντεζης έκανε πολύ καλή δουλειά και κράτησε τον Ολυμπιακό επιθετικά. Στην τελευταία φάση έγιναν βήματα, αλλά εμείς δεν λειτουργούμε έτσι. Το πρόβλημα για μας είναι ότι τα ψηλά μας παιδιά δεν έχουν πολλή ενέργεια. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Οι ψηλοί ταλαιπωρήθηκαν, μας κόστισε η αποβολή του Γκιστ και ο Χάντερ είναι άπειρος, έχασε δύο ριμπάουντ. Δεν μένουμε στην τελευταία φάση. Κι αυτοί έβαλαν κι εμείς βάλαμε. Το πρόβλημά μας είναι ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτη. Σε αυτό το πρόβλημα που έχουμε δεν μπορούμε. Η ομάδα είναι δομημένα συγκεκριμένα. Και πάλι τα παιδιά το πάλεψαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές στο τέλος, αλλά αυτά μπορείς να τα δουλέψεις. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Ο τρόπος που τελείωσε το παιχνίδι καμιά φορά επιβαρύνει. Ο χρόνο δουλεύει σε βάρος μας, ειδικά στους ψηλούς μας, του Φώτση και του Γκιστ. Σίγουρα ίσως να υπήρχε άγχος, αλλά αν δεν κολυμπήσεις δεν θα μάθεις κολύμπι. Κάποια παιδιά μπορούν να το διαχειριστούν».

16638910


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Στεναχωρημένος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς: «είναι λογικό μετά από αυτή την εξέλιξη να μην είσαι χαρούμενος. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς στο ΣΕΦ, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και το πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Είμαι τυχερός και περήφανος που ήμουν μάρτυρας αυτής της εξέλιξης. Δύο τεράστιοι παίκτες έβαλαν δύο τεράστια σουτ. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι δύο ισοδύναμες ομάδες. Μας στοίχισαν κάποια λάθη. Έβαλε και ο Ολυμπιακός κάποια μεγάλα σουτ. Ηττηθήκαμε δίκαια, αλλά θα πάμε να το παλέψουμε στο ΣΕΦ. Όποιος και να είναι προπονητής έχω τεράστιο κίνητρο, δεν έχω καταφέρει πολλά μέχρι τώρα. Ο κόουτς Πεδουλάκης δείχνει να με εμπιστεύεται μέχρι τώρα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ, ξέρει ότι δώσαμε το 100% και είμαστε μια ομάδα κάτω από περίεργες συγκυρίες. Ελπίζω στο επόμενο ματς στο ΟΑΚΑ να διεκδικούμε πάλι το πρωτάθλημα».

16638885


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Διαμαντίδη και Σπανούλη αποθέωσε και ο Νίκος Ζήσης από την Γερμανία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ένσταση ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προτίθεται αύριο να καταθέσει ένσταση για την τελευταία φάση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν βήματα του Σπανούλη και κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, ενω εξετάζει και τις επόμενες κινήσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ