ΣΠΟΡ

Μόνο η ανακοίνωση μένει για την επισημοποίηση του "διαζυγίου" Γιουνάιτεντ-Φαν Χάαλ

Μόνο η ανακοίνωση μένει για την επισημοποίηση του "διαζυγίου" Γιουνάιτεντ-Φαν Χάαλ
Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Το σήριαλ των τελευταίων ωρών σχετικά με την τύχη του Φαν Χάαλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε ουσιαστικά τέλος. Ο Ολλανδός τεχνικός πρίν λίγα λεπτά αποχώρησε από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου και απομένει μόνον η επίσημη ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας. Τέλος εποχής πιθανόν και για τον Ράιαν Γκιγγς, που δεν ήθελε να μείνει για μια ακόμη σεζόν «βοηθός» μετά τον ερχομό του Μουρίνιο.

Η Γιουνάιτεντ που χειρίστηκε λάθος όλη την κατάσταση με την φημολογία να σέρνεται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα το τελευταίο 48ωρο, όταν ο Φαν Χάαλ καθοδηγούσε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για απόλυση του και έλευση του Μουρίνιο, ουσιαστικά ολοκλήρωσε απόψε τον κύκλο της συνεργασίας με τον Ολλανδό προπονητή, που έφυγε πριν λίγα λεπτά από το προπονητικό κέντρο στο Κάρινγκτον, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

2015 12 28T150631Z 94316791 MT1ACI14232874 RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MUN CHE


(Πηγή: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι έχουν στηθεί έξω από το σπίτι του Πορτογάλου, όπου θεάθηκε μεταφορική εταιρία να έχει πακεταρισμένες κούπες.

Από το πρωί της Δευτέρας ο Αγγλικός Τύπος έκανε λόγο για την απόλυση του Φαν Χάαλ αναφέροντας ότι θα πάρει αποζημίωση 6,5 εκατομμύρια € για τον τελευταίο χρόνο συνεργασίας του με τους «μπέμπηδες» (το συμβόλαιο του έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι) καθώς και 516 χιλιάδες € πριμ κατάκτησης του Κυπέλλου. Παρότι η διοίκηση της Γιουνάιτεντ ενημέρωσε τον LVG στις 8.30 ώρα Αγγλίας, υπήρξαν πολύωρες διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποζημίωσης.

Στα ίδια ρεπορτάζ γινόταν λόγος και για την απόφαση του Γκιγγς να μην παραμείνει στο προπονητικό τημ, αφού θεωρεί ότι ήταν έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία εκείνος, καθώς και για οργή γενικότερα σε όλο το επιτελείο του 65χρονου Ολλανδού, αφού ήδη είχε ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ερχόμενης σεζόν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις που του έδιναν ότι δεν υφίσταται θέμα Μουρίνιο.

2016 03 10T203511Z 100643711 MT1ACI14308249 RTRMADP 3 SOC


(Πηγή: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic)

Την Κυριακή η Γιουνάιτεντ διέψευδε το «it’s over» του Φαν Χάαλ στην αγγλική τηλεόραση, ενώ ουδείς τον ενημέρωσε επίσημα για συμφωνία με τον Μουρίνο, στην συνάντηση, που είχε με την διοίκηση του συλλόγου. Την ίδια ώρα υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ για την εποχή του Special One, το συμβόλαιο των 19,5 εκατομμυρίων €, την προίκα 250 εκατομμυρίων λιρών (= 350 plus εκατομμύρια €) για μετεγγραφές, την διαφαινόμενη συμφωνία με τον Ιμπραϊμοβιτς.

2015 12 17T150422Z 93366262 MT1ACI14224865 RTRMADP 3 SOC

(Πηγή: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic)

Πλέον όλοι αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας των δύο πλευρών (αρχικά γινόταν λόγος για επίσημη ανακοίνωση από τις 15.00, ενώ το ρεπορτάζ κάνει τώρα αναφέρει ότι θα γίνει μετά τις 23.00 το βράδυ, που θα έχει κλείσει το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου είναι εισηγμένη η Μάντσεστερ) αλλά και η επίσημη παρουσίαση του Ζοσέ Μουρίνιο (σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ταξιδέψει αύριο για το Μάντσεστερ, εκεί που ήδη βρίσκεται ο μάνατζερ του Ζόρζε Μέντες για τις τελευταίες λεπτομέρειες) και βέβαια όλες οι μετεγγραφικές κινήσεις της Γιουνάιτεντ, που θα μπει δυνατά στο μετεγγραφικό παζάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ