ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Μάχη τίτλου στην Αστάνα - Πότε και πού θα δείτε τον τελικό

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Μάχη τίτλου στην Αστάνα - Πότε και πού θα δείτε τον τελικό
Ο Τσιτσιπάς θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον 10ο τίτλο στην καριέρα του, αλλά κυρίως να σπάσει την κατάρα των 500αριών τουρνουά AP Photo/Christophe Ena

Στον τελικό του Astana Open κοντράρονται σήμερα Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μια μεγάλη μάχη αναμένεται σήμερα ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Astana Open. Αυτή είναι η 10η αναμέτρηση των δύο αθλητών, με τον Σέρβο να έχει νικήσει στις τελευταίες έξι και να προηγείται 7-2.

Φέτος θα βρεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι σε τελικό τελικό μετά τη Ρώμη, όπου ο Νόλε επικράτησε με 2-0 σετ (6-0, 7-6) και η 5η συνολικά σε τελικούς, όπου ο Τζόκοβιτς μετρά μόνο νίκες έως τώρα.

Ο τελικός αυτός όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Έλληνα πρωταθλητή, καθώς θέλει να σπάσει την κατάρα και να κατακτήσει ένα 500άρι τουρνουά, μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες.

Για τον Σέρβο, η περίπτωση κατάκτησης του τίτλου σημαίνει πως θα φτάσει τους 90 και θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον Ναδάλ που είναι στην 4η θέση όλων των εποχών με 92 (109 έχει ο Κόνορς, 103 ο Φέντερερ και 94 ο Λεντλ).

Συνολικά ο Τζόκοβιτς έχει ρεκόρ 89-38 σε τελικούς κι αυτός θα είναι ο 128ος της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον 10ο τίτλο στην καριέρα του, αλλά κυρίως να σπάσει την κατάρα των 500αριών τουρνουά.

Ο σημερινός είναι ο 22ος τελικός στην καριέρα του, με ρεκόρ 9-13 και από τους 13 τελικούς που έχει χάσει, οι 8 είναι σε 500άρι. Γι’ αυτό ψάχνει τον παρθενικό του τίτλο σε 500αρι της ATP καθώς μόνο αυτό και ένα Grand Slam λείπει από την συλλογή του.

Ο τελικός του Astana Open ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς αρχίζει στις 13:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το CosmoteSport 6 HD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ