ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Το «τριφύλλι» συνεχίζει το τρελό σερί με νίκες

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Το «τριφύλλι» συνεχίζει το τρελό σερί με νίκες
Ηφαίστειο η Λεωφόρος, δαίμονας ο Αϊτόρ και 7 στα 7 INTIME/ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Με τον Αϊτόρ να κερδίζει πέναλτι μέσω VAR και να το αξιοποιεί, το «τριφύλλι» νίκησε δύσκολα 1-0 τους μαχητικούς Αρκάδες και συνεχίζει το τρελό σερί με νίκες σε ισάριθμα ματς.

Αυτός ο Παναθηναϊκός ακόμα κι όταν τα προβλήματα υψώνονται βουνό, βρίσκει τρόπο για την κορυφή.

Έλειπε ο Σπόραρ και ο Τσέριν. Δύο βασικοί παίκτες στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παλάσιος ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό κι αντικαταστάθηκε. Αντίπαλος ο κακός του δαίμονας, ο Αστέρας Τρίπολης. Μία ούτως ή άλλως αξιόμαχη ομάδα, ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, που για 77' λεπτά είχε βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Ο Αϊτόρ, όμως, είναι πιο δαίμονας. Και σε μία Λεωφόρο που κόχλαζε ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να νικήσει. Ο Ισπανός εξτρέμ σε μία χαμένη φάση κέρδισε ένα παλικαρίσιο πέναλτι μέσω VAR. Το αξιοποίησε, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 και παραμένει στην κορυφή με επτά σερί νίκες στα πρώτα επτά ματς για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1994-95.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ τον Σάντσες κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, στα χαφ οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και ο Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Γκαρσία, αριστερό ο Άλβαρες και στόπερ οι Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς. Στα χαφ οι Ιγκλέσιας, Στάνκο, στα άκρα οι Τιλίκα, Γκαρντάβσκι και ο Μπαρτόλο πίσω από τον Μπαράλες.

Μεγάλη ένταση, χωρίς ρυθμό

Το ματς, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του χαρακτήρα του Αστέρα Τρίπολης πήγε στη δύναμη. Υπήρξαν αρκετά μαρκαρίσματα που ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Η ένταση εντός αγωνιστικού χώρου μεταφέρθηκε στην εξέδρα. Ο ρυθμός και η ποιότητα απουσίαζε και ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και φάσεις. Ο Αστέρας Τρίπολης, παράλληλα, ήταν ακίνδυνος.

Ανέβηκε ο ΠΑΟ

Μετά το 30’ ο Παναθηναϊκός, αφού ηρέμησε, άρχισε να φτιάχνει φάσεις και άγγιξε το γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις. Στο 31’ σουτ του Ιωαννίδη στα σώματα, νέο σουτ του Μπερνάρ, κόντραρε κι αυτό, πήρε ύψος η μπάλα και κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου. Στο 33’ τακουνάκι του Ιωαννίδη, ο Σένκεφελντ στη μικρή περιοχή πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.

Στο 35’ σέντρα του Παλάσιος, κεφαλιά του Αϊτόρ μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 37’ σέντρα σουτ του Παλάσιος πέρασε πάνω από το οροιζόντιο δοκάρι. Στο 45’+4’ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά από στατική φάση. Φάουλ του Αϊτόρ, δεν μπόρεσε στη μικρή περιοχή ο Σάντσες να σκοράρει.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Αστέρας απείλησε πρώτος στο 48’ όταν η κεφαλιά του Ιγκλέσιας έφυγε άουτ. Στο 50’ τρομερή κούρσα του Τιλίκα, έκανε το δεξί σουτ εκτός περιοχής και κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και στο 51’ αδύναμη κεφαλιά του Ιωαννίδη μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 52’ γύρισμα του Χουάνκαρ, αριστερό σουτ του Αϊτόρ στο ύψος του πέναλτι, έφυγε άουτ. Στο 56’ νέο αδύναμο πλασέ του Ιωαννίδη ήταν άστοχο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ενώ ο Γιοβάνοβιτς πέρασε δεξιά τον Αϊτόρ κι αριστερά τον Βέρμπιτς για να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του. Ο Μεταξάς αντίθετα, απέσυρε τον Μπαράλες κι έβαλε τον έμπειρο Μουνάφο στα χαφ, περνώντας στην κορυφή τον Ρεγκίς. Οι «πράσινοι» επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις, ενώ οι Αρκάδες είχαν κλείσει κάθε χώρο. Περιόρισαν επίσης τον Μπερνάρ.

Πέναλτι με VAR και 1-0 ο Αϊτόρ!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε μπλοκαρισμένη, αλλά στο 77’ έγινε η φάση που την έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Αϊτόρ σε μονομαχία με τον Άλβαρες, βρήκε τη μπάλα και ο Άλβαρες το πόδι του. Ο Σιδηρόπουλος κάλεσε τον Παπαδόπουλο στο VAR κι αυτός έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός εξτρέμ στο 80’ ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήγε αριστερά, ο Παπαδόπουλος δεξιά κι έγινε το 1-0.

Κόκκινη ο Αστέρας

Η Λεωφόρος πήρε φωτιά με το 1-0 και στο 84’ οι Αρκάδες έμειναν και με παίκτη λιγότερο. Ο Ζουκάνοβιτς για τράβηγμα στον Αϊτόρ πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός πλέον ήταν το απόλυτο αφεντικό κι άγγιξε το 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Στο 93’ πλασέ του Μπερνάρ κόντραρε σε κόρνερ. Στο 95’ αριστερό σουτ του Βέρμπιτς απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, νέο δεξί σουτ αυτή τη φορά του Σλοβένου πάλι έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Έσωσε ο Μπρινιόλι!

Οι γηπεδούχοι δεν καθάρισαν το ματς και στο 97' ο Αστέρας είχε ευκαιρία! Ο Μάγκνουσον έκανε λάθος, ο Σίτο εκτέλεσε από πλάγια αριστερά κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45’+2’ Ρεγκίς), Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88’ Ριέρα), Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο (88’ Σίτο), Μπαράλες (60’ Μουνάφο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ