ΣΠΟΡ

Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Αεράτη» και ανώτερη στη Θεσσαλονίκη

Άρης-ΑΕΚ 0-2: «Αεράτη» και ανώτερη στη Θεσσαλονίκη
H AEK έκανε πάρτι στο «Βικελίδης» INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Άρης-ΑΕΚ: Η Ένωση κυριάρχησε στο «Βικελίδης» και επικράτησε 2-0. Όλο και καλύτερος ο δικέφαλος, πολλά λάθη οι Θεσσαλονικείς.

H AEK έκανε πάρτι στο «Βικελίδης». Σε μια έδρα που στο φινάλε της περσινής σεζόν έχασε την μπάλα και την... Ευρώπη, απόψε (9/10) πέρασε νικηφόρα και επιβλητικά.

Η Ένωση επικράτησε του Άρη 2-0, κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο και δεν άφησε τους Θεσσαλονικείς να πάρουν άνασα. Σιμάνσκι και Γκαρσία υπέγραψαν τα γκολ της νίκης, που φέρνουν την ΑΕΚ στο -5 από τον Παναθηναϊκό.

Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν συνέχεια στην αγωνιστική τους βελτίωση και παρουσιάζονται πλέον όλο και καλύτεροι. Η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και κυρίως το αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΚ γίνονται όλο και πιο φανερά.

Οι σχηματισμοί

Ο Ενκουλού πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά για τον Άρη όντας ο αντικαταστάτης του Μπράμπετς. Στη μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Νταμπό και Μάνου Γκαρθία, ενώ στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε ξανά ο Αντρέ Γκρέι, με τον Πάλμα να επιλέγεται να μείνει στον πάγκο.

Αναλυτικά: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκρέι

Στην αντίπερα όχθη για την ΑΕΚ η συνταγή ήταν η ίδια με μοναδική αλλαγή αυτή του Αθανασιάδη που πήρε την θέση του Στάνκοβιτς στην εστία.

Αναλυτικά: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο.

Πήγε στα αποδυτήρια με 0-1 αντί για 0-3

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος από την έναρξη του απειλώντας μάλιστα πρώτη στο ένατο λεπτό όταν ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε από τον Φαμπιάνο αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι προσπάθησε να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ αλλά ο Μουκουντί τον σταμάτησε με προβολή.

Στο 16ο λεπτό ο Μαζικού έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και σέντραρε στον Μαντσίνι, ο οποίος έπιασε του σουτ εν κινήσει αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά.

Εννιά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της ΑΕΚ για να φτάσει κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Γκατσίνοβιτς, το μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 26΄η «Ένωση» έφτασε κοντά στο γκολ ξανά αλλά ο Ρότα από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Ότι δεν έκανε ο αμυντικός της ΑΕΚ όμως το έπραξε ο Σιμάνσκι, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι μετά από φάουλ του Γκατσίνοβιτς, νίκησε τον Κουέστα και έκανε το 1-0.

Στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αραούχο έγινε αποδέκτης της μπάλας από το λάθος του Νταμπό και το κλέψιμο του Πινέδα όμως σε κενή εστία αστόχησε, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε τον Κουέστα, πλάσαρε αλλά ο Μαζικού έσωσε πάνω στην γραμμή.

Με κεκτημένη ταχύτητα το «καθάρισε» ο Λιβάι Γκαρσία

Η «Ένωση» μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο δεύτερο μέρος και σκόραρε στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους παίκτες της ΑΕΚ να φεύγουν στην κόντρα, τον Αραούχο να πασάρει στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος νίκησε τον Κουέστα για το 0-2.

Στο 63ο λεπτό ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και διένυσε λίγα μέτρα μέχρι την περιοχή του Κουέστα. Εκεί είδε τον Πινέδα και αυτός με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το σουτ, το οποίο κόπηκε από τον Ενκουλού.

Η ΑΕΚ έφτασε για μια ακόμα φορά κοντά στο γκολ αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς μετά την σέντρα του Λιβάι Γκαρσία. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του Άρη.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57 Εμπακατά), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (66΄Πάλμα), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66΄Σέικ), Γκρέι (57΄Ζερβίνιο)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (80΄Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (80΄Άμραμπατ), Πινέδα (90΄ Γιόνσον), Γκαρσία (90΄ Μάνταλος), Αραούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ