ΣΠΟΡ

Champions League: Έκλεισαν εισιτήριο για τους «16» Νάπολι και Κλαμπ Μπριζ

Champions League: Έκλεισαν εισιτήριο για τους «16» Νάπολι και Κλαμπ Μπριζ
Οι «παρτενοπέι» νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον Άγιαξ, αυτή τη φορά με 4-2 στο στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και συνέχισαν τη φρενήρη πορεία τους γράφοντας ήδη στο κοντέρ της «4Χ4». AP Photo / Geert Vanden Wijngaert

Την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League σφράγισαν οι Νάπολι και Κλαμπ Μπριζ.

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των ομάδων που θα δώσουν το παρών στην φάση των 16 του Champions League καθώς μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, τα εισιτήρια τους για τη συνέχεια της διοργάνωσης σφράγιζαν η αήττητη Νάπολι αλλά και Κλαμπ Μπριζ που ζει το δικό της όνειρο.

Οι «παρτενοπέι» νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τον Άγιαξ, αυτή τη φορά με 4-2 στο στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και συνέχισαν τη φρενήρη πορεία τους γράφοντας ήδη στο κοντέρ της «4Χ4».

Την ίδια ώρα οι Βέλγοι έμειναν όρθιοι στο «Μετροπολιτάνο» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και με το 0-0 έφτασαν τους 10 βαθμούς παραμένοντας στην κορυφή του 2ου ομίλου παίρνοντας το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να την προσπεράσουν δύο ομάδες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Η «διαστημική» Νάπολι, τούτη τη φορά... δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο, αλλά χτύπησε αλύπητα με όλους τους επιθετικούς της τον «Αίαντα» σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Μέχρι το 16' ο φωτεινός πίνακας έγραφε ήδη 2-0 υπέρ της ιταλικής ομάδας (απ' τα γκολ των Λοθάνο και Ρασπαντόρι) και παρά την αντίδραση που προσπάθησε να βγάλει η ολλανδική ομάδα, μειώνοντας δύο φορές στο γκολ με τους Κλάασεν και Μπερχβάιν, δέχθηκε αντίστοιχες "απαντήσεις" από τη Νάπολι με τα τέρματα των Κβαρατσκέλια και Οσιμέν.

Στη Μαδρίτη, η Μπριζ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στην Ατλέτικο και παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 82' μετά την αποβολή του Σοβάχ με δεύτερη κίτρινη, κράτησε το "μηδέν" στα μετόπισθεν, χάρις στον καταπληκτικό Μινιολέ, ο οποίος είπε δύο φορές "όχι" στις προσπάθειες των Μοράτα και Κούνια απ' τη μικρή περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ