ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν κεφάλι στην μάχη των play off του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν κεφάλι στην μάχη των play off του πρωταθλήματος
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός πέτυχαν σημαντικές νίκες στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επί του Πανιωνίου και της ΑΕΚ και πλέον έχουν προβάδισμα για την μάχη που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

«Πρώτη νίκη» για τον ΠΑΟ

Δίχως νίκη ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στις ομάδες της πρώτης 5άδας στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά στο καθοριστικό ντέρμπυ με την ΑΕΚ ήταν και ουσιαστικός και καλύτερος.

Το γρήγορο και τυχερό γκολ του Λουντ (11) από τις κόντρες έδωσε αέρα στους γηπεδούχους, που πάντως έμοιαζαν και πιο φρέσκοι και πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους τους.

2531307


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ δίνοντας το 4ο συνεχόμενο παιχνίδι της, δίχως ουσιαστικές αλλαγές (μόνον ο Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Γκάλο) και εγκλωβισμένη έδειχνε και κουρασμένη. Όταν δέχθηκε και το 2ο γκολ από την ενέργεια του Μπεργκ (που εξέθεσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του Δικέφαλου στην αμυντική γραμμή) εμφανίστηκαν και αρκετά νεύρα στους φιλοξενούμενους.

2531341


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στο β ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την ΑΕΚ ουσιαστικά να μην απειλεί και τον Κλωναρίδη στο 90 να εκθέτει με την ταχύτητά του όλη την άμυνα της πρώην του ομάδας για το τελικό 3-0.

Στην «σκιά του Μπακασέτα»

Στη Νέα Σμύρνη, ο αποκλεισμός έκπληξη από την αποστολή του Πανιωνίου του Τάσου Μπακασέτα (με απόφαση της διοίκησης, όπως εξήγησε ο Ουζουνίδης), μετά τα δημοσιεύματα για συμφωνία του με την Ένωση (την Τετάρτη θα υπάρξει ΔΣ του συλλόγου για το θέμα, καθώς φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων στα «θέλω» του παίκτη και της διοίκησης), δημιούργησε επιπλέον βάρος στον Πανιώνιο, που έψαχνε τα πατήματά του.

2531266


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά και δίκαια προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη στο 27. Στο β ημίχρονο όμως ο Δικέφαλος, που θέλησε να διαχειριστεί το προβάδισμα, δεν είχε αντίστοιχα καλή εικόνα, κάνοντας πολλά λάθη, από τα οποία προήλθαν φάσεις για τον Πανιώνιο.

Το 1-1 όμως δεν έγινε και ο Μακ στο 77 με κίνηση ενδεικτική της ποιότητας του πέτυχε το τελικό 2-0 και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Ο Πανιώνιος πέταξε και την τελευταία ευκαιρία του με το πέναλτυ του Οικονόμου στο 89, που πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γλύκου.

2531285


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει ακριβώς τα ίδια ζευγάρια, αλλά σε άλλες έδρες: 18.15 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας), 20.30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρωτιάς.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 7 (5-2)
2. Παναθηναϊκός 7 (5-2)
3. ΑΕΚ 5 (2-5)
4. Πανιώνιος 1 (1-4)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ