ΣΠΟΡ

Η επίσημη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γ. και του Φαν Χάαλ για το τέλος συνεργασίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γ. και του Φαν Χάαλ για το τέλος συνεργασίας
Action Images via Reuters / Tony O Brien Livepic

Λίγο μετά τις 22.30 (20.30 τοπική) δόθηκε στην δημοσιότητα και η επίσημη ανακοίνωση της λήξης συνεργασίας με τον Λουίς Φαν Χάαλ, που υπογράφει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Εντ Γουντγουόρντ, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για την έλευση του Ζοσέ Μουρίνιο, κάτι που αναμένεται αύριο Τρίτη.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λούις και συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά τους τα τελευταία δύο χρόνια με αποκορύφωμα το ρεκόρ της κατάκτησης του 12ου Κυπέλλου Αγγλίας (κερδίζοντας ο ίδιος από ένα τίτλο σε 4 διαφορετικές χώρες). Συμπεριφέρθηκε με μεγάλο επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια σε όλο το χρόνο του εδώ. Μας αφήνει με την κληρονομιά νέων παικτών, που απέκτησαν αυτοπεποίθηση έχοντας την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους στο τοπ επίπεδο. Όλοι στο σύλλογο του εύχονται το καλύτερο για το μέλλον.

Η απόφαση για τον διάδοχο του θα ανακοινωθεί σύντομα.

mustatement

Φαν Χάαλ: «Ήταν τιμή μου»

Ακολούθησε και η θέση του Λουίς Φαν Χάαλ, που ήταν μακροσκελής, αλλά και με αιχμές για την διοίκηση:

«Ήταν τιμή μου να είμαι προπονητής σε έναν τόσο υπέροχο σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκπληρώνοντας και μια μακροχρόνια φιλοδοξία, που είχα.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, που βοήθησα την Γιουνάιτεντ να κερδίσει το FA Cup για 12η φορά στην ιστορία της. Είχα το προνόμιο στην καριέρα μου να κερδίσω 20 τίτλους, αλλά το να κερδίσω το Κύπελλο Αγγλίας, με την τεράστια ιστορία του, θα είναι για πάντα ένα από τα ξεχωριστά επιτεύγματα στην καριέρα μου.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το τριετές πλάνο, που είχαμε εκπονήσει. Πιστεύω ότι έχουν μπει οι βάσεις, ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος και να φέρει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ελπίζω ότι η νίκη στο FA Cup θα δώσει στην ομάδα μια στέρεη βάση στην οποία θα χτίσει την επόμενη σεζόν και να αποκαταστήσει το κύρος, φέρνοντας τις επιτυχίες, που ο παθιασμένος κόσμος της ομάδας επιθυμεί.

Έχοντας ήδη προπονήσει στην Ολλανδία, την Ισπανία και τη Γερμανία, ήλπιζα πάντα ότι θα είχα την ευκαιρία να το κάνω και στο αγγλικό ποδόσφαιρο και να γίνω μέρος της αγγλικής κουλτούρας. Και οι δύο αυτές εμπειρίες ήταν όπως τις ανέμενα, φανταστικές.

lvgstatement

Ευχαριστώ τους παίκτες μου και τους εύχομαι καλή τύχη για την επόμενη σεζόν. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί τους και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τόσους πολλούς νέους παίκτες να έχουν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα και να εξελιχθούν. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την πρόοδο των αυτών νέων παικτών την επόμενη σεζόν.

Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες και το ΔΣ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μου έδωσαν την ευκαιρία να προπονήσω αυτό το μεγάλο σύλλογο.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους εκπληκτικούς οπαδούς της Γιουνάιτεντ. Είναι πραγματικά οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο.

Είμαι ευγνώμων στους συνεργάτες και το επιτελείο μου, που αφοσιώθηκαν στην δουλειά όλο αυτό το διάστημα στο σύλλογο.

Είμαι βαθιά ευγνώμων στο κάθε μέλος του προσωπικού του συλλόγου - την επιστημονική ομάδα, το ιατρικό τημ, τους φροντιστές, το διοικητικό προσωπικό, το γραφείο Τύπου, τους συνεργάτες του προπονητή, την Ακαδημία, υπαλλήλους του γηπέδου και τους υπεύθυνους κέτερινγκ, όλους αυτούς που μου έδωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, όσο ήμουν στην Γιουνάιτεντ. Ποτέ στα 25 χρόνια μου στους πάγκους δεν είχα τέτοιο υποστηρικτικό τημ.

Τέλος, τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου για τον Sir Alex Ferguson και τον Sir Bobby Charlton που έκαναν τόσο έμενα όσο και την οικογένεια μου να νιώθουμε πάντα ευπρόσδεκτοι σε όλη τη θητεία μου ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

2016 05 23T120747Z 107006867 MT1ACI14399061 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS WOL MNU


(Πηγή: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φαν Χάαλ καθυστέρησε τόσο να φύγει από το προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον, επειδή ήθελε να μαζέψει όλα του τα πράγματα, καθώς πετά για διακοπές στην Πορτογαλία.

Αύριο αναμένεται στο Μάντσεστερ ο Ζοσέ Μουρίνιο, που ήδη έχει υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ανακοινωθεί επίσημα από τον σύλλογο.

Οι ατάκες του Φαν Χάαλ

Στο Διαδίκτυο πάντως ξεκίνησαν να βλέπουν την δημοσιότητα βιντεάκια με τις κορυφαίες ατάκες και στιγμές του LVG στον πάγκο της Γιουνάιτεντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ