ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0: Λύτρωση με πέναλτι στο 94' (vids)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0: Λύτρωση με πέναλτι στο 94' (vids)
Η Ένωση έχασε ένα ημίχρονο, είδε τους Περιστεριώτες να την μπλοκάρουν αλλά και να την απειλούν, όμως, είχε την υπομονή να πάρει το τρίποντο στο τέλος Eurokinissi

H AEK τα βρήκε «μπαστούνια» από τον Ατρόμητο στην OPAP Arena, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με πέναλτι του Άμραμπατ στο 94'.

Η Ένωση έχασε ένα ημίχρονο, είδε τους Περιστεριώτες να την μπλοκάρουν αλλά και να την απειλούν, όμως, είχε την υπομονή να πάρει το τρίποντο στο τέλος.

Ο Μάνταλος κέρδισε την παράβαση στο 92' όταν ο Μαυρομάτης τον ανέτρεψε καθαρά εντός περιοχής και ο Μαροκινός που ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το πάλεψε μέχρι τέλους ο Ατρόμητος που είχε ίσως και τις πιο καθαρές φάσεις για να σκοράρει με τον Κιάρτανσον, ωστόσο, η ΑΕΚ έστω και δύσκολα συνέχισε το νικηφόρο της σερί.

Πως παρατάχθηκαν ΑΕΚ και Ατρόμητος

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας τον Αθανασιάδη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ρότα, αριστερό ο Μοχαμαντί και στόπερ οι Βίντα, Μουκουντί. Κόφτης ο Σιμάνσκι αμυντικό χαφ, εσωτερικοί μέσοι οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, μπροστά τους ο Πινέδα και στην επίθεση οι Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Ο Κρις Κόλμαν είχε τον Γιαννιώτη στο τέρμα, δεξί μπακ ο Κεσχρίντα, αριστερό ο Ντε Μποκ και στόπερ οι Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης. Στα χαφ ήταν οι Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, δεκάρι ο Μουνίθ, αριστερά ο Ρομπάιγ, δεξιά ο Κλωναρίδης και φορ ο Κιάρτανσον σε διάταξη 4-2-3-1.

Ακίνδυνη και μπλοκαρισμένη

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε θέματα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος παίζοντας έξυπνα και σημαδεύοντας τον Μουκουντί, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα καθώς από τους παίκτες της Ένωσης παρουσιάστηκε έλλειψη συγκέντρωσης.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Λιβάι στο 5' χωρίς επιτυχία. Δημιουργικά ο δικέφαλος δυσκολευόταν να εκμεταλλευτεί την πίεση που άσκησε, ενώ ο Ατρόμητος έχασε τρομερή ευκαιρία στο 12' με τον Κιάρτανσον να πλασάρει και τον Αθανασιάδη να σώζει την κατάσταση με το πόδι.

Η δυσκολία της ΑΕΚ να βρει χώρους ώστε να γίνει πιο επιθετική ήταν εμφανής. Ο Ατρόμητος αμυνόταν σωστά και ήταν πάντα έτοιμος να βγει στην κόντρα με αποτέλεσμα οι παίκτες του Αλμέιδα να περιοριστούν σε ακίνδυνα μακρινά σουτ προς τον Γιαννιώτη.

Θρίλερ και τρίποντο στο τέλος

Πιο επιθετικά ξεκίνησε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και αναζήτησε το γκολ που την ξεκλείδωνε. Στο 48' από κλέψιμο της μπάλας και πάσα του Λιβάι στον Πινέδα, ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Μεξικανού, ενώ ακολούθησε κι άλλη ευκαιρία με τον Αραούχο να μην προλαβαίνει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Για περίπου 10-15 η ΑΕΚ πίεσε τον Ατρόμητο και δημιούργησε φάσεις, ωστόσο, όχι την κατάλληλη τελική που θα την έδινε το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως συνέχισαν στην κόντρα επίθεση με τον Κιάρτανσον χάνει τετ α τετ πλασάροντας άουτ στο 60'.

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στη μάχη τους Γιόνσον και Άμραμπατ αντί των Σιμάνσκι και Ελίασον για να φρεσκάρει την ομάδα του. Ο Μουκουντί με κεφαλιά ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε καίρια επέμβαση στο 68' από εκτέλεση κόρνερ του Μαροκινού, ενώ ο Αθανασιάδης σταμάτησε το μακρινό σουτ του Κλωναρίδη στο 77'.

Η ΑΕΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί την κούραση του Ατρόμητου προκειμένου να σκοράρει, οι Περιστεριώτες αναζήτησαν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους με αποτελέσμα να γίνει ροντέο το ματς στο τέλος.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Μαυρομάτη, ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Άμραμπατ με πέναλτι στο 94', διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (63΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70΄ Μάνταλος), Πινέδα (81΄ Χατζισαφί), Γκαρσία, Αραούχo

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας (63΄ λ.τρ. Σουάρεθ), Μαυρομάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70΄ Κουέν), Κλωναρίδης (79΄ Φριτζόνσον), Κιάρτανσον (70΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (79΄ Ροτάριου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ