ΣΠΟΡ

Η Ελλάδα συνυποψήφια για το Μουντιάλ 2030 - Έτοιμος ο φάκελος

Η Ελλάδα συνυποψήφια για το Μουντιάλ 2030 - Έτοιμος ο φάκελος
Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν στην «OPAP Arena», στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ, στη Νέα Τούμπα και στον Βοτανικό AP

Η Ελλάδα φαίνεται πως θα είναι συνυποψήφια για την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Οι φήμες επαληθεύτηκαν κι όπως φαίνεται ο φάκελος των τριών χωρών είναι ήδη έτοιμος.

Αυτό ανέφερε ο β' αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Μάνος Σταραμόπουλος, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συνδέσμου στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Ο Μπιν Σαλμάν, μάλιστα, έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες, στέλνοντας τον φάκελο της συνυποψηφιότητας σε μεγάλο γραφείο στις ΗΠΑ, για να διευθετηθούν κι οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να είναι αυτή που θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος του Μουντιάλ 2030, με τα περισσότερα ματς να λαμβάνουν χώρα στο Ριάντ. Το Κάιρο θα φιλοξενήσει αγώνες σε ένα νεόκτιστο γήπεδο, το οποίο είναι υπό κατασκευή.

Όσο για την Ελλάδα, αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν στην «OPAP Arena», στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ, στη Νέα Τούμπα και στον Βοτανικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ