ΣΠΟΡ

Μαραντόνα: Στην Αργεντινή ξανά η φανέλα που φορούσε στον τελικό του Μουντιάλ του 1986

Μαραντόνα: Στην Αργεντινή ξανά η φανέλα που φορούσε στον τελικό του Μουντιάλ του 1986
Ο Γερμανός Λόταρ Ματέους, ο οποίος αντάλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, τη δώρισε στην Αργεντινή AP Photo/Paul White

Τριάντα έξι χρόνια αφότου ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη επί της Γερμανίας και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πόλη του Μεξικού, η εμφάνιση που φορούσε στον ιστορικό αγώνα επέστρεψε στην πατρίδα του.

 

Ο Γερμανός Λόταρ Ματέους, ο οποίος αντάλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, δώρισε τη φανέλα στην πρεσβεία της Αργεντινής στη Μαδρίτη τον Αύγουστο και σήμερα (19/10) παραδόθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AFA) από τον συλλέκτη Μαρσέλο Ορντάς.

AP22237353620940.jpg
Η εμφάνιση που φορούσε ο Μαραντόνα στον ιστορικό αγώναAP Photo/Paul White

«Θέλω να σε ευχαριστήσω, Μαρσέλο, που μας έφερες αυτή την εμφάνιση. Μια σημαντική φανέλα για όλο το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Αυτή η φανέλα μας επέτρεψε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον όταν κερδίσαμε τον τίτλο στο Μεξικό», δήλωσε ο πρόεδρος της AFA, Κλαούντιο Τάπια, προσθέτοντας: «Η αξία αυτής της εμφάνισης σημαίνει πολλά για τη χώρα μας και την ιστορία μας».

Ο Μαραντόνα πρωταγωνίστησε στον τελικό του 1986 στο στάδιο Azteca (3-2 την Γερμανία), με την Αργεντινή να κατακτά τον δεύτερο τίτλο της σε Μουντιάλ.

AP22110389144498.jpg
Ο Μαραντόνα στον τελικό του Μουντιάλ το 1986AP Photo/File

Η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου του 1986, απέναντι στην Αγγλία, όταν και σημειώθηκε το διάσημο «χέρι του Θεού», πουλήθηκε έναντι 7,14 εκατομμυρίων λιρών (ρεκόρ) σε δημοπρασία, τον Μάιο.

Η συγκεκριμένη φανέλα μάλιστα έχει δοθεί δανεική στο Μουσείο Αθλητισμού του Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ