ΣΠΟΡ

Σε κάθειρξη 26 χρόνων καταδικάστηκε ο δολοφόνος του οπαδού της Νάπολι σε αγώνα με τη Ρόμα

Σε κάθειρξη 26 χρόνων καταδικάστηκε ο δολοφόνος του οπαδού της Νάπολι σε αγώνα με τη Ρόμα
Ο αδικοχαμένος οπαδός της Νάπολι Τσίρο Εσπόζιτο ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / CIRO FUSCO

Η δολοφονία του Τσίρο Εσπόζιτο πριν από 2 χρόνια έξω από το Ολύμπικο της Ρώμης, πριν τον τελικό Κυπέλλου της Ρόμα με τη Νάπολι είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, που ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου, Ντανιέλε ντε Σάντις.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου και τον καταδίκασε σε 26 χρόνια κάθειρξη ικανοποιώντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το τραγικό συμβάν είχε λάβει χώρα στις 3 Μαΐου του 2014, όταν ο αδικοχαμένος Εσπόζιτο είχε προσπαθήσει να βοηθήσει άλλους οπαδούς της Νάπολι, που είχαν δεχθεί επίθεση από χούλιγκανς της Ρόμα.

14178468


(Η κηδεία του Εσπόζιτο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Ciro Fusco)

Ο Ντε Σάντις, αρχηγός των οργανωμένων της Ρόμα και μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, πυροβόλησε θανάσιμα τον Εσπόζιτο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση, όπου και υπέκυψε μετά από λίγους μήνες.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τον Ντε Σάντις και του επέβαλε την ποινή των 26 χρόνων και επιδίκασε αποζημίωση 140.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου νέου.

Εκτός του Ντανιέλε Ντε Σάντις, ποινή φυλάκισης 8 μηνών επιβλήθηκε στον αδερφό του θύματος Αλφόνσο και σε έναν φίλο του, τον Τζενάρο Φιορέτι, που «ξυλοκόπησαν» τον δράστη και του προκάλεσαν βαριά τραύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ