Σε κάθειρξη 26 χρόνων καταδικάστηκε ο δολοφόνος του οπαδού της Νάπολι σε αγώνα με τη Ρόμα
Η δολοφονία του Τσίρο Εσπόζιτο πριν από 2 χρόνια έξω από το Ολύμπικο της Ρώμης, πριν τον τελικό Κυπέλλου της Ρόμα με τη Νάπολι είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, που ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου, Ντανιέλε ντε Σάντις.
Το Δικαστήριο αποφάνθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου και τον καταδίκασε σε 26 χρόνια κάθειρξη ικανοποιώντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Το τραγικό συμβάν είχε λάβει χώρα στις 3 Μαΐου του 2014, όταν ο αδικοχαμένος Εσπόζιτο είχε προσπαθήσει να βοηθήσει άλλους οπαδούς της Νάπολι, που είχαν δεχθεί επίθεση από χούλιγκανς της Ρόμα.

(Η κηδεία του Εσπόζιτο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Ciro Fusco)
Ο Ντε Σάντις, αρχηγός των οργανωμένων της Ρόμα και μέλος ακροδεξιών οργανώσεων, πυροβόλησε θανάσιμα τον Εσπόζιτο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση, όπου και υπέκυψε μετά από λίγους μήνες.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τον Ντε Σάντις και του επέβαλε την ποινή των 26 χρόνων και επιδίκασε αποζημίωση 140.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου νέου.
Εκτός του Ντανιέλε Ντε Σάντις, ποινή φυλάκισης 8 μηνών επιβλήθηκε στον αδερφό του θύματος Αλφόνσο και σε έναν φίλο του, τον Τζενάρο Φιορέτι, που «ξυλοκόπησαν» τον δράστη και του προκάλεσαν βαριά τραύματα.
SPONSORED
Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
02:00
Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές μηδικής
01:00
ΔΥΠΑ: Πάνω από 100 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιούνιο - Οι θεματικές ενότητες
00:30
Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ανταρκτική - Ξεπέρασαν τους 15 βαθμούς Κελσίου
23:56