ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Μονακό 80-83: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά ηττήθηκε από τους Μονεγάσκους

Παναθηναϊκός-Μονακό 80-83: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά ηττήθηκε από τους Μονεγάσκους
Ένα τραγικό 5λεπτο ήταν αρκετό για να στερήσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στη Μονακό, στο περιθώριο της μεταγραφικής «βόμβας» με τον Ντουέιν Μπέικον και να τον φέρει στο 1-3 μετά από 4 αγωνιστικές στην Euroleague ΙΝΤΙΜΕ SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μονακό, μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα και το -18, προηγήθηκε και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να κάνει παιχνίδι-καριέρας, αλλά λύγισε από την ποιότητα του Μάικ Τζέιμς και των συμπαικτών του. 

Ένα τραγικό 5λεπτο ήταν αρκετό για να στερήσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη απέναντι στη Μονακό, στο περιθώριο της μεταγραφικής «βόμβας» με τον Ντουέιν Μπέικον και να τον φέρει στο 1-3 μετά από 4 αγωνιστικές στην Euroleague.

Με τον Ουόλτερς εκτός μάχης για ένα ακόμα ματς, τον Παπαγιάννη να έχει έρθει απευθείας από το νοσοκομείο και να κάθεται στον πάγκο και τον Ουίλιαμς να ξεκινά στην αρχική 5άδα με ενοχλήσεις στον μηρό, ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να παλέψει στο πρώτο 5λεπτο του αγώνα με την Μονακό. Πέρασε την μπάλα στη ρακέτα και τον Γκουντάιτις, ο οποίος τελείωσε φάσεις και προηγήθηκε με 9-8 σε αυτό το διάστημα.

Όπως ωστόσο έχουμε δει και στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια, ακολούθησε ένα καταστροφικό μπλακ άουτ. Στα επόμενα 5 λεπτά της πρώτης περιόδου χάθηκε εντελώς ο έλεγχος σε άμυνα και επίθεση.

Οι «πράσινοι» σκόραραν μόνο 4 πόντους με βολές, ενώ ταυτόχρονα έδειξαν απίστευτη έλλειψη συγκέντρωσης και αμυντικά, καθώς δέχθηκαν 21 πόντους σε αυτό το διάστημα. Το αποτέλεσμα ήταν η Μονακό να βρεθεί μπροστά μέχρι και με 18 πόντους, πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-29.

Με τον κόσμο να επιχειρεί να δώσει ενέργεια στους παίκτες του Ράντονιτς, αλλά κυρίως με την παρουσία Μποχωρίδη και Μαντζούκα, που ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν λύσεις, με την ταυτόχρονη παρουσία των Πονίτκα, Λι και Ουίλιαμς στην πεντάδα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να πιέζει και να βγάζει άμυνες. Δέχθηκε συνολικά 11 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και μάλιστα τους 4 σε αιφνιδιασμούς μετά από παιδαριώδη λάθη. Επιθετικά είχε δυσκολίες, αλλά με τον Μποχωρίδη να μοιράζει 6 ασίστ βρήκε λύσεις και με κάρφωμα του Ουίλιαμς στη λήξη του ημιχρόνου μείωσε στους 6 (34-40).

Ο Αμερικανός φόργουορντ, όμως, φυλούσε το καλύτερο για τη συνέχεια! Με ένα απίθανο δεκάλεπτο, το καλύτερο της ζωής του πιθανότατα, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague (είχε 27 πόντους και έφτασε τους 28 στο 30') πριν καν τελειώσει το ματς. Πέτυχε και τους 16 πόντους του Παναθηναϊκού στα πρώτα 5 λεπτά της τρίτης περιόδου με απίθανους τρόπους (μέχρι και τρίποντο και φάουλ, ευστοχώντας στη βολή) και ισοφάρισε σε 50-50 σε εκείνο το σημείο. Κάποιες απίθανες αποφάσεις του διαιτητή Ράντοβιτς ξανέβαλαν τη Μονακό μπροστά, αλλά μια τρίποντη βόμβα του Μποχωρίδη κι ένα ακόμα καλάθι του Ουίλιαμς έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (59-58) για πρώτη φορά μετά το 9-8, για να κλείσει η περίοδος στο 59-60.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν μια πραγματική μάχη, με την Μονακό να διατηρεί μικρό προβάδισμα, αλλά τον Παναθηναϊκό να μην παραδίνεται με τους Πονίτκα και Γκυντάιτις να δίνουν λύσεις επιθετικά. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Μάικ Τζέιμς. Με ένα μεγάλο τρίποντο, αλλά και δύο βολές μετά από χαμένη προσπάθεια του αρνητικού Γκριγκόνις, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 70-76, δύο λεπτά πριν το τέλος και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Δύο καλές άμυνες και δύο λέι άπ του Γκριγκόνις έδωσαν μια ελπίδα (74-76), αλλά η Μονακό ήταν ψύχραιμε και επικράτησε.

Δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83

ΔΗΜΟΦΙΛΗ