ΣΠΟΡ

Η Ελίνα Τζένγκο κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022

Η Ελίνα Τζένγκο κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022
Η Τζένγκο στο Μόναχο έγινε η νεότερη νικήτρια στο αγώνισμα του ακοντισμού, αφού την ημέρα που αναδείχθηκε νικήτρια δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 20 της χρόνια ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας στην Ευρώπη απέκτησε σήμερα, Σάββατο, η Ελίνα Τζένγκο, στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν, εξαργυρώνοντας τα σπουδαία επιτεύγματα του 2022.

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, ενώ οι επιδόσεις της το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν την έφερναν στην κορυφή του κόσμου σε μια σειρά από σπουδαίες εμφανίσεις, δείγμα της αγωνιστικής της ωρίμανσης και σταθερότητας.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν στο Ταλίν και είχε την ευκαιρία να παραλάβει το σπουδαίο βραβείο, που αποτελεί μία επιπλέον επιβράβευση της προσπάθειας που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα δείχνει πως αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες και εξελίξιμες αθλήτριες, και πως είναι ικανή να κυνηγά την κορυφή όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου.

Η αθλήτρια παρέλαβε το βραβείο της, την ώρα που οι φίλοι του στίβου, αλλά και ο προπονητής της, στην αίθουσα την χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Το Γκαλά της ΕΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, διευθυντής αγώνων Ανδρέας Γκόγκας και ο τεχνικός διευθυντής, Χρήστος Μελέτογλου, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το συνέδριο της ΕΑ.

Η Τζένγκο στο Μόναχο έγινε η νεότερη νικήτρια στο αγώνισμα του ακοντισμού, αφού την ημέρα που αναδείχθηκε νικήτρια δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 20 της χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ