ΣΠΟΡ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με την Μάντσεστερ Γιουν.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με την Μάντσεστερ Γιουν.
Ο Μουρίνιο έξω από το σπίτι του το πρωί της Τρίτης Reuters / Peter Nicholls

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της συνεργασίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι όλοι στο Μάντσεστερ, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Πορτογάλου με την Γιουνάιτεντ συνεχίζονται όλη την ημέρα. Αύριο ή την Πέμπτη λένε τώρα τα ρεπορτάζ θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο Ζόρζε Μέντες έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του Special ONE, που για τα επόμενα 3 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ θα εισπράττει ετησίως πάνω από 19 εκατομμύρια € (15 εκατ. λίρες).

Παρότι η Γιουνάιτεντ το διέψευσε, ο Μουρίνιο φέρεται να έχει εισπράξει άλλα 4 εκατομμύρια λίρες (=5,2 εκατ €) σε προσύμφωνο του με τους «μπέμπηδες» όσο περίμενε την απόφαση τους, για το αν θα αναλάβει ή όχι το σύλλογο.

GettyImages 457890328


(Πηγή: Getty Images / Laurence Griffiths - Staff)

Την ώρα που ο Φαν Χάαλ μάζευε τα πράγματα του και ταξίδευε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας με ιδιωτικό τζετ, που πλήρωσε η Γιουνάιτεντ και 6,5 εκατομμύρια € αποζημίωση, στο Μάντσεστερ ήταν ο ατζέντης του Μουρίνιο, Ζόρζε Μέντες, που ξεψάχνιζε τους όρους του συμβολαίου του πελάτη του.

Βασικό ερώτημα παραμένει, ποιοι θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ρουί Φαρία όπως όλα δείχνουν θα είναι το δεξί του χέρι και στην Γιουνάιτεντ μετά τις Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης.

GettyImages 484233268


(Πηγή: Getty Images / Alex Livesey - Staff)

Αβέβαιο όμως παραμένει το μέλλον του Ράιαν Γκιγγς, παρότι φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από τον Πορτογάλο να παραμείνει στο τημ. Καθοριστική θα είναι σίγουρα η συνάντηση τους, αυτές τις ώρες πάντως ο Ουαλλός έχει ταξιδέψει στο Ντουμπάι για ολιγοήμερες διακοπές.

Με την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας, θα τρέξουν και τα μετεγγραφικά θέματα, αφού η Γιουνάιτεντ είναι αποφασισμένη να κινηθεί με πρωταγωνιστικό ρόλο και να ενισχυθεί κυρίως στην επιθετική της γραμμή.

Ήδη τα πρώτα σενάρια μιλούν για συμφωνία με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για 1 + 1 χρόνια, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ 16 διαφορετικά ονόματα πρωτοκλασάτων σταρ έχουν αναφερθεί από τον Αγγλικό Τύπο, ως «στόχοι» των «μπέμπηδων».

Όχι σε Μουρίνιο από Καντονά

Και μέσα σε όλα εμφανίστηκε και ο Ερίκ Καντονά, που γιόρτασε τα 50α γενέθλια του και προσφέρθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, δίνοντας συνέντευξη στον Guardian.

Υποστήριξε ότι ο Μουρίνιο είναι κορυφαίος τεχνικός, δεν ταιριάζει όμως στην μενταλιτέ του συλλόγου. Αντίθετα καταλληλότερος είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα (!) και επειδή είναι στην λάθος πλευρά της πόλης, ο Καντονά δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή, αν τον καλέσουν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ