ΣΠΟΡ

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2: Με «διπλό» Λιβάι στο κατόπι του Παναθηναϊκού

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2: Με «διπλό» Λιβάι στο κατόπι του Παναθηναϊκού
Η ΑΕΚ έχασε ένα ημίχρονο, όμως, «καθάρισε» τον Λεβαδειακό μέσα σε 20λεπτά στο δεύτερο μέρος. INTIME SPORTS

Λεβαδειακός-ΑΕΚ: Με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία η AEK επικράτησε 2-0 στη Λιβαδειά, κάνοντας τρομερό δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ έχασε ένα ημίχρονο, όμως, «καθάρισε» τον Λεβαδειακό μέσα σε 20λεπτά στο δεύτερο μέρος.

Ο Λιβάι Γκαρσία υπέγραψε το «διπλό» στη Λιβαδειά καθώς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που διατηρεί την Ένωση στο -6 από την κορυφή και στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν φλύαροι στο πρώτο μέρος και δεν μπορούσαν να διασπάσουν όπως θα ήθελαν την αντίπαλη άμυνα. Αυτό άλλαξε μετά το 45'. Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα, δημιούργησε, σκόραρε και συνέχισε το νικηφόρο της σερί, με τον Σιντιμπέ να βγάζει μάτια και ως αριστερό μπακ.

Με Σιντιμπέ αριστερό μπακ

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε την εμπειρία του Σιντιμπέ για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γάλλος προτιμήθηκε αντί του Ραντόνια και ξεκίνησε στο 4-4-2 που παρέταξε ο Αργεντινός την ΑΕΚ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά, οι Σιμάνσκι-Πινέδα στον άξονα, οι Γκατσίνοβιτς-Ελίασον στα άκρα και οι Σέρχιο Αραούχο-Λιβάι Γκαρσία στη γραμμή κρούσης. O Λεβαδειακός ξεκίνησε με τους Μάρκοβιτς, Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα, Παναγιώτου, Μεχία, Νίκα, Χάμοντ, Μουτίνιο, Τορό, Λούα Λούα.

5713663.jpg

Είχε υπεροχή αλλά όχι ουσία

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν φλύαρη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός ουσιαστικά δεν δημιούργησε αλλά ούτε και απείλησε. Παρόλα αυτά, οι Βοιωτοί κατάφεραν να μπλοκάρουν τη μεσαία γραμμή και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ένα μακρινό σουτ του Πινέδα στο 30' και μια «οβίδα» του Μεξικανού από τακουνάκι του Γκατσίνοβιτς στο 42' ήταν οι κυριότερες στιγμές της ΑΕΚ, που επί της ουσίας έχασε ένα 45λεπτο προσπαθώντας να βρει χώρους για να πατήσει περιοχή με γρήγορο ρυθμό και με αξιώσεις.

Μπήκε με φόρα και το «καθάρισε»

Πιο δυναμικά μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεσε ψηλά, έβαλε ταχύτητα, που έλειπε στο πρώτο 45λεπτο, και κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα στο 50'. Με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από σέντρα του Ελίασον, σε αντεπίθεση μετά από κλέψιμο της μπάλας στον άξονα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Ένωσης και δεν άργησε να έρθει το 0-2. Ο Γκατσίνοβιτς στο 66' ανατράπηκε εντός περιοχής, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ο Λιβάι Γκαρσία από την άσπρη βούλα πέτυχε το δεύτερο του τέρμα. Η ΑΕΚ μέσα σε 20λεπτα «καθάρισε» το ματς και συνέχισε το νικηφόρο σερί της που την διατηρεί στο κυνήγι του πρωτόπορου Παναθηναϊκού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ