ΣΠΟΡ

ΟΦΗ-Λαμία 0-0: Ο Μανδάς κράτησε όρθιους τους Κρητικούς

ΟΦΗ-Λαμία 0-0: Ο Μανδάς κράτησε όρθιους τους Κρητικούς
INTIME SPORTS

ΟΦΗ-Λαμία: Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν καλύτερη, αλλά ο Μανδάς κράτησε το ματς στο 0-0. Δοκάρι για τους μέτριους Κρητικούς ο Ντουρμισάι.

Ο ΟΦΗ ήθελε όσο τίποτα άλλο το ματς με τη Λαμία για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Με υπηρεσιακό προπονητή μετά την αποχώρηση του Νιόπλια και με τον νέο τεχνικό, τον Λιθουανό Βάλντας Νταμπράουσκας να παρακολουθεί το ματς.

Η Λαμία, πάλι ήθελε να φύγει από την Κρήτη αλώβητη. Ο ΟΦΗ είχε τεράστια πίεση, η εμφάνισή του ήταν κάκιστη και αν δεν υπήρχε ο Μανδάς, η Λαμία θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς. Βέβαια, θα μπορούσε και η ομάδα του Ηρακλείου να πάρει τη νίκη στη φάση με το δοκάρι του Ντουρμισάι. Σε κάθε περίπτωση, ο Νταμπράουσκας πρέπει να διορθώσει πολλά, ενώ το συγκρότημα του Τζιανλούκα Φέστα έδειξε ότι ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και είχε τις καλύτερες φάσεις για να σκοράρει και να νικήσει.

Σχηματισμοί

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Μανδά στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Λάρσον, αριστερό ο Τοράρινσον και στόπερ οι Βούρος, Διαμαντής. Στα χαφ ήταν Περέα, Μεγιάδο, δεξιά ο Τοράλ, αριστερά ο Τζου και ο Γκερέρο πίσω από τον Ντουρμισάι.

Η Λαμία είχε τον Σαράνοφ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σιμόν, αριστερό ο Γκοράνοφ και στόπερ οι Κορνέζος, Αντέτζο. Στα χαφ οι Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Νούνιεζ, δεξιά ο Τσιλούλης, αριστερά ο Ντε Βινσέντι και φορ ο Μανούσος.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες

Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ είχε πάθος, αλλά όχι και καλή τελική πάσα. Στο 5’ απείλησε πρώτη η Λαμία. Πάσα του Μανούσου, δεξί σουτ εντός περιοχής με τη μία ο Τσιλούλης, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 12’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο ΟΦΗ. Κόρνερ του Τοράρινσον, κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Περέα, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18’ άγγιξε το 0-1 η Λαμία. Μπαλιά του Αντέτζο, ο Νούνιεζ έφυγε στην πλάτη του Βούρου και πλάσαρε στο τετ α τετ με τον Μανδά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 26’ Ντουρμισάι, Τοράλ συνδυάστηκαν, αλλά το αριστερό σουτ του Ισπανού κόντραρε στον Γκοράνοφ.

Στο 32’ αδύναμο πλασέ του Ντε Βινσέντι, μπλόκαρε στη δεξιά γωνία ο Μανδάς και στο34’ νέο αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Ντε Βινσέντι ήταν άστοχο. Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για τη Λαμία. Στο 45’+3’ σέντρα του Μανούσου από δεξιά, το σουτ του Νούνιεζ έφυγε ψηλά άουτ.

Μεγάλες φάσεις η Λαμία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μανδά να παίζει μόνος του τη Λαμία. Στο 49’ ο Μανούσος σούταρε με το αριστερό, αλλά μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Μανδάς.

Στο 56’ ο Μανούσος απέφυγε Βούρο και Διαμαντή, εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μανδάς. Στην εκτέλεση του κόρνερ, απομάκρυνε ο Διαμαντής, σουτ του Ντε Βινσέντι απέκρουσε ξανά σε κόρνερ ο Μανδάς.

Δοκάρι ο ΟΦΗ

Οι Κρητικοί είχαν πολλή πίεση και δεν μπορούσαν να βγάλουν συνδυασμούς. Στο 69', είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Κεφαλιά του Περέα μπλόκαρε ο Σαράνοφ και στο 72’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0. Από πάσα του Τζου ο Ντουρμισάι εκτέλεσε και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78’ η Λαμία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη επαφή με τη μπάλα του Γιακουμάκη. Από λάθος του Στάικου, ο Γιακουμάκης πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 89' ο ΟΦΗ είχε την τελευταία καλή στιγμή με τον Θεοδοσουλάκη να σουτάρει σε αντεπίθεση και τον Σαράνοφ να απομακρύνει. Ενδεχομένως, η μπάλα να βρήκε και στο δοκάρι.

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Μαντάς, Λάρσον, Τοράρινσον (68’ Μπαλογιάννης), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (73’ Στάικος), Τζου (84' Μπιφουμά), Τοράλ (84' Ντιουσέ), Γκερέρο, Ντουρμισάι (84' Θεοδοσουλάκης).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Μπεχαράνο (78’ Γιακουμάκης), Τζανδάρης, Νούνιεζ, Ντε Βινσέντι (66’ Σλίβκα), Τσιλούλης (66’ Ασκόφσκι), Μανούσος (84' Ρόμανιτς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ