ΣΠΟΡ

Μια νίκη για να αποκλείσει τους πρωταθλητές Γουόριορς από τον τελικό θέλει η Οκλαχόμα στο NBA

Μια νίκη για να αποκλείσει τους πρωταθλητές Γουόριορς από τον τελικό θέλει η Οκλαχόμα στο NBA
Reuters / Kevin Jairaj - USA TODAY SPORTS

Οι τελικοί της Δύσης στο NBA επιφυλάσσουν δυσάρεστη έκπληξη για τους πρωταθλητές Γουόριορς, αφού η Οκλαχόμα τους διέλυσε για 3η φορά με 118-94 και πλέον θέλει μια νίκη για να επιστρέψει σε τελικό πρωταθλήματος μετά το 2012.

Το Γκόλντεν Στέιτ, η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και με τον MVP της κανονικής περιόδου για 2η συνεχόμενη σεζόν μοιάζουν να μην έχουν ενέργεια στα ματς με τους Θάντερ και δύσκολα θα αλλάξουν την εικόνα της σειράς, αφού θα πρέπει τώρα να κάνουν 3 συνεχόμενες νίκες (με 2 παιχνίδια στην έδρα τους).

2016 05 25T035619Z 1653377926 NOCID RTRMADP 3 NBA PLAYOFFS GOLDEN STATE WARRIORS AT OKLAHOMA CITY THUNDER


(Πηγή: Reuters / Kevin Jairaj - USA TODAY SPORTS)

Ο Στεφ Κάρι έφτασε με το ζόρι τους 19 πόντους δείχνοντας ότι είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και μόνον ο Τόμπσον πάλευε με 26 πόντους.

Στην πλευρά των νικητών ο Γουέστμπρουκ ήταν σε απίθανη ημέρα κάνοντας triple-double (36 πόντοι, 11 ριμπάουντς, 11 ασσίστ), και δίπλα του ο Ντουράντ με 26 πόντους και 11 ριμπάουντς.

Έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 72-53! Η Οκλαχόμα μοιάζει πυραυλοκίνητη αυτή την εποχή και θέλει να πάρει την ρεβάνς για την ήττα από το Μαϊάμι στους τελικούς του 2012, αποδεικνύοντας ότι τα ρεκόρ της κανονικής περιόδου πολλές φορές δεν μετράνε.

Πολύ πιο ισορροπημένο είναι το ζευγάρι των τελικών της Ανατολής με το φαβορί Κλίβελαντ να δυσκολεύεται πάντως από το Τορόντο που έκανε το 2-2 στην σειρά, με δύο νίκες στην έδρα του, αλλά το πλεονέκτημα να έχουν πάντα οι Καβς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ