ΣΠΟΡ

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1: Αποκλεισμός από την Ευρώπη στις καθυστερήσεις

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1: Αποκλεισμός από την Ευρώπη στις καθυστερήσεις
Eurokinissi

Ευρώπη τέλος για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μέχρι το 93ο λεπτό κρατούσαν μία σπουδαία νίκη στη Γερμανία.

Η ομάδα του Πειραιά έφτασε μία «ανάσα» από ένα σπουδαίο «διπλό» στο Europa League, καθώς προηγούταν από το 17ο λεπτό με το τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όμως, δεν άντεξε και στις καθυστερήσεις δέχθηκε την ισοφάριση από τον Κίμπλερ. Μάλιστα, περίπου στο ίδιο λεπτό η Ναντ νίκησε 2-1 την Καραμπάχ στη Γαλλία, με αποτέλεσμα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας να μένουν εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον δεύτερο βαθμό στον όμιλο, απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα του γκρουπ, όμως, η επικράτηση των Γάλλων, τον υποχρέωσε οριστικά στην 4η θέση, με την τελευταία αγωνιστική να αποτελεί τυπική διαδικασία για τους «ερυθρόλευκους».

Εκπλήξεις από Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με δύο εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα. Ο κόουτς των Πειραιωτών προτίμησε την τετράδα στην άμυνα και το δίδυμο στην επίθεση, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Γκονζάλο Άβιλα στα δεξιά, τον Μάριο Βρουσάι στο αριστερό άκρο και τους Ουσεϊνού Μπα και Ανδρέα Ντόι στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Γιαν Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ, με τον τελευταίο να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ευρωπαϊκού αγώνα, μετά τις δύο αναμετρήσεις των προκριματικών με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Στα δεξιά ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες, στα αριστερά ο Γιώργος Μασούρας και στην επίθεση οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Πεπ Μπιέλ.

Μοναδική ευκαιρία με το «καλησπέρα»

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή στιγμή του ματς, στο πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμό και ήλεγξαν τον αγώνα. Όμως, το «συγκρότημα» του Κρίστιαν Στράιχ δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι, κυρίως στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ. Ήταν το 17ο λεπτό, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες είδε την κίνηση του Γιώργου Μασούρα από τα δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Πεπ Μπιέλ, ο Φλέκεν απέκρουσε, αλλά ο Μαροκινός επιθετικός ήταν στην σωστή θέση, πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-0.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια της Φράιμπουργκ να «απαντήσει» και στο 23’ ο Γιώργος Μασούρας έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Έπειτα από κόρνερ των Γερμανών, ο Γκάρι Ροντρίγκες βγήκε εξαιρετικά στην κόντρα, είδε την κίνηση του Έλληνα εξτρέμ, αυτός πέρασε τον Φλέκεν, αλλά έφυγε λίγο στα πλάγια, με αποτέλεσμα το πλασέ που έκανε να περάσει άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Φράιμπουργκ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 35’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Γιώργου Μασούρα στην «πλάτη» της άμυνας της Φράιμπουργκ, πρόλαβε την έξοδο του Φλέκεν, αλλά πριν σουτάρει ο Πεπ Μπιέλ στο πρώτο δοκάρι, ο Χέφλερ έβαλε σωτήρια την κόντρα.

Τον «κρατούσε» ο Πασχαλάκης

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που προσπάθησε να πιέσει περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να απειλήσουν στο 57’ με την κεφαλιά του Χέλφερ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπλόκαρε, ενώ το επόμενο λεπτό, ο Γκονζάλο Άβιλα δεν μπόρεσε να στοχεύσει σωστά έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία.

Από εκείνο το λεπτό και μετά ξεκίνησε η αντεπίθεση για τους γηπεδούχους. Η Φράιμπουργκ άρχισε να γεμίζει την περιοχή του Ολυμπιακού, προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Αρχικά, στο 59’ ο Κίμπλερ απείλησε με κοντινό σουτ, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών κατάφερε να διώξει εντυπωσιακά με το δεξί χέρι, ενώ στο 76’ είχε «όχι» στο σουτ του Πέτερσεν μέσα από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν σιγά σιγά να μένουν από δυνάμεις, μια και αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλες και να κάνουν επιθέσεις, τη στιγμή που οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν.

Πληγώθηκε και πάλι στις καθυστερήσεις

Στο 88’ η Φράιμπουργκ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπόρεσε να βρει και πάλι απάντηση σε κεφαλιά του Γεόνγκ, ενώ στο 92’ έδιωξε σε κόρνερ την επικίνδυνη μπαλιά από τα πλάγια. Όμως, στην εξέλιξη της φάσης, ο Κίμπλερ με τρομερή κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα και έγραψε το 1-1.

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν πως περίπου στο ίδιο λεπτό, η Ναντ βρήκε το γκολ της νίκης (2-1) επί της Καραμπάχ, με αποτέλεσμα να «καταδικάσει» τους Πειραιώτες στην 4η θέση και εκτός Ευρώπης.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Κ. Γκίντερ, Λίνχαρτ (77' Σιλντίλια), Μ. Γκίντερ, Κίμπλερ, Γκρίφο, Χέφλερ, Κάιτελ (63' Έγκεσταϊν), Ντόαν (63' Βάισχαουπτ), Κιερέ (63' Γέονγκ), Γκρέγκοριτς (72' Πέτερσεν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (82' Ρέτσος), Μπα, Ντόι, Άβιλα, Μασούρας (82' Βαλμπουενά), Ιν. Χουάνγκ, Εμβιλά, Γκάρι (39' Ρέαμπτσιουκ), Μπιέλ (69' Κούντε), Ελ Αραμπί (82' Ουί-Τζο Χουάνγκ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ