ΣΠΟΡ

Ο ελλιπής Άρης κέρδισε στο άδειο Αλεξάνδρειο την κακή ΑΕΚ, μείωσε σε 2-1 στον μικρό τελικό της Α1

Ο ελλιπής Άρης κέρδισε στο άδειο Αλεξάνδρειο την κακή ΑΕΚ, μείωσε σε 2-1 στον μικρό τελικό της Α1
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό νόημα, δίχως κόσμο στην κερκίδα μετά την απόφαση του Άρη να μην εκδώσει εισιτήρια και την τιμωρία 4 παικτών των 2 ομάδων λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, οι γηπεδούχοι επέδειξαν ομαδικό πνεύμα και πειθαρχία στις εντολές του προπονητή τους και γύρισαν το ματς με την ΑΕΚ, που είχε προηγηθεί με διψήφια διαφορά, αλλά στο τέλος οι παίκτες της έκαναν του κεφαλιού τους. Το τελικό 74-69 μεταφέρει και πάλι την σειρά το Σάββατο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με το σκορ στο 2-1 για την Ένωση.

Η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση της ομάδας με το να μην εκδώσει εισιτήρια για το ματς και η ατμόσφαιρα ήταν σα να παρακολουθούσε κάποιος προπονητικό φιλικό. Έξω βέβαια οι φίλοι του Άρη μαζεύτηκαν για να δουν από την τηλεόραση το ματς.

2532472


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Περιέργως φάνηκε αυτό να επηρεάζει στην πρώτη περίοδο, περισσότερο τους φιλοξενούμενους και όχι τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ πάντως μπήκε μπροστά στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του 10λεπτου.

2532521


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου του 2ου τελικού, λίγη ώρα πριν την έναρξη του τζάμπολ (όπως συμβαίνει στην εφετινή σεζόν), στέρησε από τον Άρη σκοράρισμα, με τους Γουότερς και Γουάιτ να μην μπορούν να αγωνιστούν (μαζί με τον Μακνίλ οι Αμερικανοί είναι το σημείο αναφοράς του εφετινού Άρη) καθώς ήταν άστοχος (1/15 τρίποντα στο ημίχρονο). Αντίθετα η ΑΕΚ κάλυψε πιο εύκολα τα κενά του Σάκοτα (κυρίως) και του Παπαντωνίου και όταν βρήκε και σκορ από μακριά, άνοιξε την διαφορά (μέχρι το +11) για να πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ στο 30-36.

2532542


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Με τον Χέρστον να αναλαμβάνει το σκοράρισμα η ΑΕΚ έφτασε στο +14 (40-54), αλλά η αφύπνιση του Μακνίλ επέτρεψε στον Άρη να επιστρέψει σε μονοψήφια διαφορά, χωρίς να έχει βελτιώσει την ευστοχία του από το τρίποντο (έκλεισε την περίοδο με 1 στα 19!). Η ζώνη του Πρίφτη μπλόκαρε τους παίκτες του Ζντοβτς, που δεν ακολούθησαν τις εντολές του προπονητή τους να μπουν στο καλάθι.

Με όπλο του τα 5 λάθη (έναντι 17 της ΑΕΚ) και τα 12 επιθετικά ριμπάουντς, απέναντι στην απείθαρχη αντίπαλο του (στην άμυνα ζώνης), ο Άρης διεκδίκησε το ματς στην τελευταία περίοδο και πέρασε μπροστά με 62-59. Μέχρι το τέλος ο Άρης είχε ορθολογικές επιθέσεις, ενώ η ΑΕΚ σούταρε στα τυφλά από την περιφέρεια και δίκαιολογημένα έχασε.

2532534


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Σίμτσακ με 22 πόντους και 11 ριμπάουντς (10 επιθετικά), ενώ για την ΑΕΚ προσπάθησε στο τέλος ο Κάρτερ με 18 πόντους.

Τα 10λεπτα: 16-18, 14-18 (30-36), 19-18 (49-54), 25-15 (74-69)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ