ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 77-67: Έκανε τα εύκολα... δύσκολα στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-Κολοσσός 77-67: Έκανε τα εύκολα... δύσκολα στο ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 24 πόντους INTIME

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 24 πόντους, αλλά με κακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεψε στον Κολοσσό να κάνει... ντέρμπι το ματς του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Κολοσσό, έφτασε το 3-1 στη Basket League, αλλά η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν απαράδεκτη και ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα έχει αρκετά να πει στους παίκτες του για αυτή την εικόνα.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 24 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο επαναπαύτηκαν αδικαιολόγητα, είδαν τον Κολοσσό να κάνει το ματς... ντέρμπι, αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην ανατροπή.

Με τον Παπαγιάννη σε καλό απόγευμα (13 πόντους -οι 11 στο πρώτο μέρος, 9 ριμπάουντ) και τον Πονίτκα να έχει ξανά πολύπλευρη συνεισφορά (15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 5 λάθη) ο Παναθηναϊκός έδειξε να ελέγχει το ματς, παρότι δεν αγωνίστηκαν οι Γκριγκόνις, Μπέικον, Άντριους, ενώ ο Ουόλτερς έπαιξε μόνο για 4 λεπτά και στη συνέχεια προφυλάχθηκε προληπτικά.

Ωστόσο, εμφάνισε ένα κακό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, το οποίο πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για τη συνέχεια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα. Με καλές άμυνες καταιγισμό τριπόντων και αιφνιδιασμών έφτασε στο 17-2 και στο 24-4 λίγο μετά στο 8', με τον 17χρονο Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να το διαμορφώνει με τον πρώτο πόντο της επαγγελματικής του καριέρας.

Η διαφορά μάλιστα βρέθηκε λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και στο +22 (32-10) με τον εντυπωσιακό Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες (11 πόντους και 4 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος). Ο Σταρκς πάλευε μόνος του για τον Κολοσσό που έκλεισε την περίοδο στο 32-13.

Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε μέχρι το 0-7 (32-17), πριν οι «πράσινοι» σοβαρευτούν και πάλι για διαφορές άνω των 20 πόντων (μεγαλύτερη το 46-22 με δύο σερί τρίποντα του Μαντζούκα). Το ημίχρονο έκλεισε στο 48-27, με τους «πράσινους» να έχουν εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα (12/14) και καλή αναλογία ασίστ λαθών (14-6) σε σχέση με προηγούμενα ματς.

Αυτό το τελευταίο στατιστικό έδειξε και ένα πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο. Η αντιστοιχία σε αυτό το διάστημα ήταν 2 ασίστ για 6 λάθη, καθώς οι «πράσινοι» χαλάρωσαν αδικαιολόγητα, με τον Ράντονιτς να δοκιμάζει και διάφορα σχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επί μέρους 8-21 για τον Κολοσσό, ο οποίος μείωσε τη διαφορά στους 8 (56-48) με τρίποντο του Μπαρσέλο στη λήξη της περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ματέους Πονίτκα με 6 δικούς του πόντους έδειξε να επαναφέρει την ηρεμία, αλλά ο Κολοσσός με μεγάλα σουτ των Σταρκς και Μορέιρα έφτασε μέχρι και το -4 (69-65). Στο τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Ράντονιτς σοβαρεύτηκαν και με κάρφωμα του Παπαγιάννη και δύο τρίποντα των Λι και Πονίτκα καθάρισαν το ματς.

Δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

ΔΗΜΟΦΙΛΗ