ΣΠΟΡ

AEK-ΠΑΟΚ 2-0: Εμφατική νίκη στο πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena

AEK-ΠΑΟΚ 2-0: Εμφατική νίκη στο πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena
Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 13 αγώνων που είχε κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» Eurokinissi

Η ΑΕΚ κυριάρχησε κόντρα στον ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 13 αγώνων που είχε κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά»

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ντέρμπι στην «OPAP Arena» και επικράτησαν της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά από 851 ημέρες.

Η προηγούμενη ήταν το «διπλό» (2-0) στην Τούμπα, στις 7 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, όμως, ήταν κι η 32η σε 40 αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια! Εκεί όπου τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όσον αφορά στη δυναμική της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πανηγύρισαν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και πλησίασαν ξανά στο -6 τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η «Ένωση» ήταν ανώτερη και στα δύο ημίχρονα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα κόντρα σε έναν αντίπαλο που στη μεγαλύτερη διάρκεια είχε παθητική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Μοχαμάντι ο Αλμέιδα, Ράφα Σοάρες ο Λουτσέσκου

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ αντί του Σιντιμπέ που φαινόταν να έχει προβάδισμα για το ντέρμπι. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις.

Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα με δεξί μπακ τον Ρότα και στόπερ τους Βίντα, Μουκουντί. Στα χαφ ο Σιμάνσκι είχε μπροστά του τον Γκατσίνοβιτς (αριστερά), τον Ελίασον (δεξιά) και σε ρόλο επιτελικού τον Πινέδα. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε, αριστερό ο Ράφα Σοάρες και στόπερ οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Στα χαφ οι Ντάντας, Κούρτιτς, πιο μπροστά ο Αουγκούστο, δεξιά ο Νάρεϊ, αριστερά ο Κωνσταντέλιας και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, πίεση και γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αναμενόμενα ξεκίνησε με πίεση ψηλά και κατοχή μπάλας, όμως, και ο ΠΑΟΚ δεν πήγε πίσω. Σε ένα τρελό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν δύναμη και αναζήτησαν την κατοχή της μπάλας, προκειμένου να προσαρμοστούν στο αγωνιστικό προφίλ της Ένωσης.

Στο διάστημα που η ΑΕΚ πίεζε με τον γνωστό της τρόπο, ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 4' απείλησε με τον Κωνσταντέλια από στημένη μπάλα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ολιβέιρα αστόχησε με κεφαλιά μπροστά από τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε την πίεση της και αυτό της έφερε και το γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία. Από μια λάθος μεταβίβαση, ένα καίριο κλέψιμο του Αραούχο και μια ακόμα ασίστ του Ελίασον, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 36', ενώ ακολούθησε τρομερή ενέργεια του Πινέδα και εντυπωσιακή επέμβαση του Κοτάρσκι.

Το «καθάρισε» ο Γκατσίνοβιτς

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε η ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να βρει κι άλλο γκολ. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πιο ψηλά για να βρει χώρους αλλά με προσοχή στα μετόπισθεν καθώς το πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων ήταν ακατάπαυστο.

Οι εναλλαγές θέσεων γέμισαν τον άξονα της ΑΕΚ με τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει στο κέντρο και τον Αραούχο αριστερά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της κατοχής μπάλας και το μπλοκάρισμα της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ.

Μοιραία το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 61' ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε μετά από νέα ασίστ του Ελίασον και τρομερή συνολική επιθετική δημιουργία της ΑΕΚ, με την OPAP Arena να παίρνει «φωτιά».

Από το σημείο εκείνο μέχρι και το τέλος η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε και διαχειρίστηκε το προβάδισμά της φτάνοντας έτσι στην έκτη σερί νίκη της.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (82΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Πινέδα (74΄ Γιόνσον), Αραούχο (89΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (66΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (66΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (67΄ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79΄ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Η 10η αγωνιστική της Super League

ΔΗΜΟΦΙΛΗ