ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Οι «πράσινοι» έμειναν αήττητοι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Οι «πράσινοι» έμειναν αήττητοι
Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ του Μπιέλ στο 84', αλλά οι «πράσινοι» με πέναλτι του Σπόραρ στο 103' έμειναν αήττητοι Eurokinissi

Θρίλερ το ντέρμπι στη Λεωφόρο, καθώς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με πέναλτι και έτσι να μείνουν αήττητοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ του Μπιέλ στο 84', αλλά οι «πράσινοι» με πέναλτι του Σπόραρ στο 103' έμειναν αήττητοι. Νωρίτερα είχαν ακυρωθεί δύο γκολ του «τριφυλλιού».

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Στα χαφ οι Πέρεθ, Τσέριν, πιο μπροστά ο Μπερνάρ, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Βέρμπιτς και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ έπαιξε ο Άβιλα, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ οι Παπασταθόπουλος, Ντόι. Στα χαφ οι Εμβιλά, Χουάνγκ, στα άκρα οι Μασούρας, Μπιέλ, δεκάρι ο Χάμες Ροντίγκες και φορ ο Μπακαμπού.

Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι», όπως ήταν αναμενόμενο, με τη στήριξη των οπαδών τους μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο. Στο 4’ μπαλιά του Τσέριν στον Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος στο ύψος του πέναλτι γλίστρησε πριν εκτελέσει. Στο 10’ κομπίνα σε κόρνερ, σέντρα του Χουάνκαρ στον άξονα, η κεφαλιά του Σπόραρ έφυγε ψηλά άουτ.

Απείλησε ο Ολυμπιακός

Μετά το δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί. Στο 12’ λάθος του Μάγκνουσον, ο Μασούρας έδωσε στον Μπιέλ, ο οποίος σούταρε στο ύψος του πέναλτι και κόντραρε σωτήρια ο Σάντσες.

Στο 19’ τακουνάκι του Σπόραρ, αριστερό βολέ του Παλάσιος εκτός περιοχής, με το εξωτερικό, η μπάλα έφυγε 1-2 μέτρα άουτ.

Στο 24’ ο Μπακαμπού έστρωσε στον Χάμες, ο οποίος σούταρε πάνω στον Μπρινιόλι κι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟ

Στο 29’ το «τριφύλλι» σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Πάσα του Βέρμπιτς, ο Παλάσιος έκανε το σκαφτό πλασέ, στο δοκάρι ο Σπόραρ την έσπρωξε στη γραμμή στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ του Παλάσιος.

Στο 31’ έδιωξε ο Μάγκνουσον και στη συνέχεια αριστερό σουτ του Μασούρα εκτός περιοχής, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπρινιόλι.

Μεγάλη ευκαιρία Βέρμπιτς

Στο 35’ γύρισμα ξυραφιά του Παλάσιος από δεξιά, πέρασε από τον Βέρμπιτς η μπάλα. Ο Σλοβένος απλά έπρεπε να βάλει το πόδι του και να τη σπρώξει στην κενή εστία.

Στο 43’ σουτ του Μασούρα, κόντραρε στον Χουάνκαρ, νέο μακρινό σουτ του Εμβιλά έφυγε ψηλά άουτ.

Ζημιά ο Παλάσιος, μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Στο 49’ ο Παλάσιος σε επίθεση του Παναθηναϊκού υπέστη μυϊκό τραυματισμό, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε τη μπάλα εκτός και στην αντεπίθεση άγγιξε το 0-1.

Οι Μπιέλ, Μπακαμπού συνδυάστηκαν, ο Ισπανός εντός περιοχής πλάσαρε με το αριστερό κι απέκρουσε με τα πόδια ο Μπρινιόλι.

Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Κουρμπέλη στο ματς και ο Παναθηναϊκός έπεαιξε ένα καθαρό 4-3-3, ενώ δεξιά πήγε ο Μπερνάρ. Στο 59’ σουτ του Παπασταθόπουλου σε στατική φάση πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 61’ κόρνερ του Χάμες, κεφαλιά του Μασούρα απέκρουσε ο Μπρινιόλι σε κόρνερ.

Στο 62’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός. Σουτ του Χάμες βρήκε και λίγο στον Μάγκνουσον κι απέκρουσε εκπληκτικά στη δεξιά γωνία ο Μπρινιόλι σε κόρνερ.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟ, μεγάλη ευκαιρία ο Σπόραρ

Στο 76' ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Μπερνάρ έκανε την πάσα, ο Σπόραρ ευστόχησε στο πλασέ στο τετ α τετ, αλλά ο Σλοβένος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 80' ο Σλοβένος άγγιξε το 1-0. Σε πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού, βρέθηκε μόνος του ο Σπόραρ στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε, αλλά έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Παπασταθόπουλος. Στο 80' μακρινό σουτ του Πέρεθ απέκρουσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Γκολ ο Μπιέλ!

Στο 84' ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Ο Ελ Αραμπί πάσαρε στον Μπιέλ κι αυτός εντός μεγάλης περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι για το 0-1.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (46’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν (87' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53’ λ.τρ. Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (75' Βρουσάι), Μπιέλ (93' Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86' Φορτούνης), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ