ΣΠΟΡ

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1: Της έκοψε τη φόρα κι έχασε την ευκαιρία

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1: Της έκοψε τη φόρα κι έχασε την ευκαιρία
INTIME

Η Ένωση έμεινε στο 1-1, έχασε τον Ελιάσον με τραυματισμό και παραμένει στο -6 από την κορυφή.

Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό έχασε στην Τρίπολη η ΑΕΚ. Η Ένωση έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα, ο οποίος φρέναρε το νικηφόρο σερί των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Άμραμπατ στο 52', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση μετά από έξι λεπτά με τον Κρέσπι. Από την 6η αγωνιστική και την πρεμιέρα της OPAP Arena είχε να δεχθεί γκολ ο δικέφαλος.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου, διατηρεί πάντως την Ένωση στο -6 από τους «πράσινους», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελίασον αποχώρησε με τραυματισμό στο 20' και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, με τους Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία και Ρότα να απειλούν την εστία του Παπαδόπουλου αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας αμυνόταν χαμηλά με δυο ζώνες και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα προκειμένου να χτυπήσει την ΑΕΚ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι την «παγωμάρα» της ΑΕΚ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Νίκλας Ελίασον.

Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με την επιστροφή της από τα αποδυτήρια σε μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς από τον Σίτο, με τον Άμραμπατ να το αξιοποιεί και να κάνει το 0-1.

Όμως η χαρά της «Ένωσης» δεν διήρκησε πολύ μιας και οι Αρκάδες απάντησαν στο 58ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Κρέσπι με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη και έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, υπήρξε πολύ ένταση από τις δυο πλευρές με δυνατές μοναχίες και νεύρα και κάπως έτσι Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ έμειναν στην ισοπαλία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ρεγκίς (90+ Ντομίγκεθ), Σίτο (75΄ Λεό Τιλίκα), Ριέρα (84΄ Μπενίτο), Μπαράλες (84΄ Αλβαρες)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί (80΄ Μάνταλος), Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (80΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (46΄ Γιόνσον), Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (20΄ Αμραμπατ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ