ΣΠΟΡ

Η Kaizen Gaming μας συστήνει τους Iron Brothers - Αθλητισμός και συμπερίληψη

Η Kaizen Gaming μας συστήνει τους Iron Brothers - Αθλητισμός και συμπερίληψη

Τα τελευταία χρόνια, έννοιες όπως η συμπερίληψη, η ορατότητα και η αποδοχή, ακούγονται όλο και πιο συχνά στο δημόσιο διάλογο, ενώ μας παρακινούν να οραματιστούμε και να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στον οποίο όλοι θα μοιραζόμαστε τις ίδιες ευκαιρίες.

Μπορεί αρκετοί να θεωρούν πως μία πράξη δεν αρκεί για να ανατρέψει τις καθιερωμένες αντιλήψεις και τα στερεότυπα, ωστόσο, αν σκεφτούμε πως ένας από εμάς μπορεί να δώσει το παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, αντλούμε ελπίδα και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι ο καθένας μόνος, αλλά είμαστε μαζί, και υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων, που στηρίζουν την προσπάθειά αυτή και μας εμπνέουν να αναδείξουμε τις ανάγκες του κάθε ατόμου, διεκδικώντας για αυτό χώρο και ουσιαστικές ευκαιρίες.

Τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί η Kaizen Gaming, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη GameTech εταιρία στην Ευρώπη η οποία μέσα από το διεθνές της brand Betano, με το οποίο δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, και του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Herois, ενισχύει το όραμα των Iron Brothers, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια στηρίζει σταθερά ερασιτέχνες αθλητές που αποτελούν έμπνευση με την πορεία τους.

Η σπουδαία ιστορία των Πίντο και το πάθος τους για τον αθλητισμό

Η σπουδαία περίπτωση των Iron Brothers από την Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως η πίστη, η επιμονή και η θέληση δύο ανθρώπων είναι ικανές να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Ο Πέδρο και ο Μιγκέλ είναι δύο λάτρεις των σπορ, όμως, ο Πέδρο, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που προκλήθηκαν κατά τη γέννησή του. Αυτό το γεγονός, βέβαια, δεν ήταν αρκετά αποθαρρυντικό για να τον αποτρέψει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δηλαδή τη μεγάλη αγάπη που μοιράζεται με τον αδερφό του, Μιγκέλ.

Αυτή η κοινή αγάπη ήταν τελικά και η κινητήριος δύναμη, η οποία τους ώθησε να συμμετάσχουν πριν από τέσσερα χρόνια στο πρώτο τους «Ironman», έναν αγώνα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο. Έκτοτε, τα δύο αδέρφια που είναι πλέον αναγνωρισμένοι τριαθλητές, έχουν συμμετάσχει σε 30 τέτοιους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ironman που έγινε στο Αμβούργο στο οποίο αποτέλεσαν και την πρώτη «ειδική» ομάδα που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν τόσο απαιτητικό αγώνα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι θεωρούνται από τους πιο μάχιμους πρεσβευτές της συμπερίληψης στον αθλητισμό και την κοινωνία, καθώς και της συμπερίληψης των ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Μία πολύπλευρη κοινωνική δράση με προφανές όφελος για την κοινωνία

Όπως ήταν επόμενο, η γενναία προσπάθειά των Iron Brothers δεν πέρασε απαρατήρητη από την Kaizen Gaming, η οποία θέλοντας να διαδώσει την ελπιδοφόρα ιστορία τους και να ενισχύσει την προσπάθειά τους, εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στο πρώτο Ironman της Αθήνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη στις 23 Οκτωβρίου και περιλάμβανε 1.9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21 χλμ. τρέξιμο. Φυσικά, τα δύο αδέρφια απέσπασαν ένα θερμό, δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, ενώ αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό παράδειγμα αποδοχής, ισότητας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης, για τους ανθρώπους με αναπηρία στον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνία εν γένει. Στο βίντεο που ακολουθεί, υπάρχουν αποσπάσματα από τον αγώνα.

Μάλιστα, η πολύπλευρη κοινωνική δράση της Kaizen Gaming δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς βοήθησε και τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Φροντίδα», ο οποίος αφορά σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πραγματοποιώντας δωρεά που αποσκοπεί στην κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kaizen Gaming προχωρά σε μία τέτοια κίνηση, καθώς υλοποιεί συνεχώς προγράμματα και δράσεις που καλύπτουν πρακτικές ανάγκες σε έκτακτα ή διαρκή προβλήματα της κοινωνίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιείται.

Κλείνοντας, έχει σημασία να γνωρίζουμε πως από το 2017, η Kaizen Gaming υλοποιεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, με τη δράση «Μικροί Ήρωες», η οποία στηρίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες παιδιών, αναλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών στα ακριτικά νησιά ενώ παρέχει βοήθεια και χρηματοδότηση σε κοινωνικούς σκοπούς ή έκτακτες ανάγκες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της συνεπούς κοινωνικής μέριμνας της εταιρίας, αποτελούν η κατασκευή έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η συμμετοχή της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία μέσω δωρεάς στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας, καθώς και η στήριξη περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές στο παρελθόν.