ΣΠΟΡ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κερδισμένοι της 4η αγωνιστικής των play off της Superleague

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κερδισμένοι της 4η αγωνιστικής των play off της Superleague
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με σβηστές μηχανές τον Πανιώνιο 2-0 και κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» την πρώτη θέση, ενώ η Ένωση με την επικράτηση της επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, μπορεί να ολοκληρώσει με 3 στα 3 τον 2ο γύρο των play off και στο τέλος εκείνη να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια με κεφαλιά του Γιόχανσον στο 5’, αλλά ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

2533349


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Γκολ του Μπεργκ στο 27 ακυρώθηκε σωστά για φάουλ στον Κολοβέτσιο, ο Ανέστης σταμάτησε σε ένα απίθανο τετ α τετ τον Λουντ και κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕΚ έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση στο 40 με τον Μπαρμπόσα να εκθέτει την άμυνα του «τριφυλλιού» που ήταν ψηλά και να κάνει το 2-0.

2533508


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Στραματσιόνι έδειχνε να χάνει την ψυχραιμία του κάνοντας αλλαγή στο 40 τον Κουτρουμπή με τον Λέτο, ο Γιόχανσον είχε δοκάρι σε κεφαλιά από το μισό μέτρο με τον Στιλ καρφωμένο στο έδαφος και τον Βιγιαφάνες να δέχεται μια αυστηρή κόκκινη κάρτα από τον Κουκουλάκη στο 45 καθώς βρίσκει με το γόνατο τον Μάνταλο και ο διαιτητής καταλογίζει πρόθεση στον Αργεντινό του Παναθηναϊκού.

2533529


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι νωθρά και παθητικά στο β μέρος και με πιο καθαρό μυαλό ο Παναθηναϊκός, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έβαλε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ με Λέτο και Μπεργκ και τον Αργεντινό να μειώνει σε 2-1 στο 54 και να βάζει ένα ακόμη γκολ, από θέση όμως που δεν καλυπτόταν και σωστά ακυρώθηκε.

2533538


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Κάπου εκεί ο προσωρινός προπονητής της ΑΕΚ έβαλε τον Μπακάκη αντί του Αραβίδη δεξιά για να κλείσει τις προωθήσεις του Νάνο και ταυτόχρονα η ΑΕΚ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημά της και την κούραση του αντιπάλου της.

2533539 copy


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Έκανε φάσεις και με ένα ακόμη εκπληκτικό σουτ του Μπαρμπόσα κλείδωσε το τρίποντο.

Πέταξε για την πρωτιά με Κλάους

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ουσιαστικά ένα ημίχρονο για να κερδίσει τον ελλιπέστατο και με αλλαγές Πανιώνιο και με τον Στέφανο Αθανασιάδη να έχει ένα δοκάρι και δύο γκολ (φτάνοντας τα 101 γκολ) έφτασε τους 10 βαθμούς.

2533269


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

* Ο Μακ σε δηλώσεις μετά το τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεγγραφής του, ενώ υποστήριξε ότι σίγουρα την Δευτέρα θα ενσωματωθεί στην εθνική Σλοβακίας και θα χάσει το τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον η πρωτιά θα κριθεί κατά πολύ στο ντέρμπυ Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (άγνωστο η ώρα της αναμέτρησης) και αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει από την ΑΕΚ αγκαλιάζει την έξοδο στο Champions League.

2533342


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει από την πλευρά της 3 στα 3 και να τερματίσει, πρώτη χωρίς να ενδιαφέρεται για τα άλλα αποτελέσματα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο (χωρίς τον Μπεργκ, που συμπλήρωσε κάρτες) και να περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπυ για να δει τι αποτέλεσμα θα θέλει στο δικό του ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο φινάλε των play off.

Η βαθμολογία

1.ΠΑΟΚ 10
2.ΑΕΚ 8
3.Παναθηναϊκός 7
4.Πανιώνιος 1

Στην επόμενη αγωνιστική (προγραμματισμένη για την Κυριακή) η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο, αλλά λόγω του 4ου τελικού του μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις ώρες έναρξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ