ΣΠΟΡ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για πρώτη φορά ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για πρώτη φορά ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Reuters / Toby Melville

Με μια συνέντευξη στην τηλεόραση του συλλόγου, ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε στις ερωτήσεις λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του 3ετούς συμβολαίου του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συνέντευξη δόθηκε λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του Πορτογάλου προπονητή, ενώ αργότερα φωτογραφήθηκε έξω από το σπίτι του δίχως όμως να δώσει την παραμικρή απάντηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

2016 05 27T101240Z 973080503 D1AETGKZHOAA RTRMADP 3 SOCCER ENGLAND MNU MOURINHO


(Πηγή: Reuters / Toby Melville)

Στο 3λεπτο βίντεο, που έδωσε στην δημοσιότητα η Γιουνάιτεντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε λόγο για ένα «γιγάντιο κλαμπ», το οποίος είναι έτοιμος υπηρετήσει και να ανταποκριθεί στην ιστορία του κερδίζοντας. «Θέλω να κερδίζω» ήταν το μήνυμα του σε όλους, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στην ξεχωριστή σχέση, που έχει (όπως ο ίδιος υποστηρίζει) με τους οπαδούς της ομάδας.

Η συνέντευξη του Μουρίνιο

«Νιώθω υπέροχα. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή στην καριέρα μου, γιατί η Γιουνάιτεντ είναι από εκείνους τους συλλόγους, που τους αποκαλείς «γιγάντιους». Και οι «γιγάντιοι σύλλογοι» θέλουν τους καλύτερους προπονητές. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος. Μπορώ λοιπόν να πω ότι είμαι χαρούμενος, υπερήφανος, και είναι μεγάλη μου τιμή. Τα πάντα. Η αλήθεια είναι όμως ότι λατρεύω να δουλεύω και περιμένω ανυπόμονα να πιάσω δουλειά στις 7 Ιουλίου».

Κερδίσατε τίτλους με όλες τις ομάδες. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για την Μάντσεστερ Γιουν;

«Μπορείς να μιλήσεις για τον σύλλογο με δύο «οπτικές γωνίες»: μία σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά μπορείς να το κάνεις και σε σχέση με την τεράστια ιστορία του. Προτιμώ λοιπόν να ξεχάσω τα τρία αυτά χρόνια και να επικεντρωθώ στο γεγονός ότι έχω στα χέρια μου ένα «γιγάντιο κλάμπ». Νομίζω ότι οι φίλαθλοι περιμένουν να τους πω ότι θέλω να κερδίζω. Νομίζω ότι οι παίκτες θέλουν να ακούσουν ότι θέλω να κερδίζω. Και πάνω από όλα οι φίλαθλοι και οι παίκτες να καταλάβουν ότι το λέω αυτό, επειδή μπορούμε πράγματι να το καταφέρουμε και όχι μόνο για εντυπώσεις. Επικεντρώνομαι λοιπόν στην ιστορία του «γιγάντιου συλλόγου» και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω, τα πάντα, για να πάμε στην κατεύθυνση, που όλοι επιθυμούμε».

Είχατε μια καλή σχέση με τους οπαδούς της Μάντσεστερ, όταν ερχόσασταν εδώ με την Ιντερ, την Ρεάλ, την Τσέλσι, σε φιλανθρωπικά παιχνίδια. Ποιο μήνυμα θέλετε να τους στείλετε;

«Ξέρω τι μπορούν να μου δώσουν. Και πιστεύω ότι και εκείνοι γνωρίζουν τι μπορώ εγώ να δώσω σε εκείνους. Το πιο σημαντικό πάντα είναι η σχέση που έχουν οι οπαδοί με τους παίκτες. Είναι πάντως σημαντικό και περίεργο συνάμα, που βρέθηκα αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουν. τόσες φορές, εδώ στο Όλντ Τράφορντ με άλλες ομάδες και υπήρχε μια ξεχωριστή «επαφή», που με έκανε πολλές φορές να θέλω να πω πράγματα, που οι προηγούμενες ομάδες μου δεν θα χαιρόντουσαν. Θυμάμαι πχ όταν κέρδισα στο Όλντ Τράφορντ με την Ρεάλ Μαδρίτης και είπα, ότι η «καλύτερη ομάδα έχασε απόψε» και πολλοί άνθρωποι στην Ρεάλ δεν χάρηκαν με αυτή μου την δήλωση».

Όπως μεταφέρουν μέχρι τώρα τα ρεπορτάζ από την Αγγλία τελικά δεν θα δοθεί σήμερα συνέντευξη Τύπου,και το Skysports αναφέρει ότι η επίσημη παρουσίαση θα γίνει τελικά τον Ιούλιο, στην έναρξη της προετοιμασίας. Οι φίλαθλοι όμως μπορούν να ενημερώνονται κάθε λεπτό από ειδικό «μικροσάιτ», που έστησε η Γιουνάιτεντ στην σελίδα της στο Ιντερνετ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πάντως ο μετεγγραφικός σχεδιασμός, καθώς ο Μουρίνιο θέλει 4 πρωτοκλασάτους παίκτες: σέντερ φορ, στόπερ, κεντρικό χαφ και εξτρέμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ