ΣΠΟΡ

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1: Μάγκικη κρητική ανατροπή με Νέϊρα(κη), Ντουρμισάι

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1: Μάγκικη κρητική ανατροπή με Νέϊρα(κη), Ντουρμισάι
INTIME

Οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 1' με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, αλλά με χρυσή αλλαγή τον Νέιρα που έκανε το 1-1 και έφτιαξε το γκολ για να πάρει το αίμα του πίσω ο Ντουρμισάι, νίκησαν 2-1.

Στη μάχη της Κρήτης μίλησε ένας Αργεντινός. Ένας σπουδαίος παίκτης, ο οποίος έχει γίνει ουσιαστικά Κρητικός. Ο 33χρονος Χουάν Νέιρα, ο οποίος διανύει την πέμπτη του σεζόν στο Ηράκλειο, επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό και δεν γινόταν να ξεκινήσει, εναντίον του Λεβαδειακού, αλλά έβαλε τη σφραγίδα σε μία μάγκικη ανατροπή.

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε μόλις στο 1’ με αυτογκόλ του Ντουρμισάι. Έχασε μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 48' για το 0-2.

Ο Νέιρα μπήκε στο 72’ ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε και στο 82’ έφτιαξε το γκολ για το 2-1 και την εξιλέωση του Ντουρμισάι. Μία τεράστια νίκη για τον ΟΦΗ που ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Ένα ματς με έκρηξη συναισθημάτων. Ο Λεβαδειακός που είχε μόλις έξι παίκτες στον πάγκο και σοβαρές απουσίες, το πάλεψε, ωστόσο, μίλησε η ποιότητα του Νέιρα.

Σχηματισμοί

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Μανδά στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Λάρσον, αριστερό ο Τοράρινσον και στόπερ τους Βούρο, Διαμαντή. Στα χαφ ήταν οι Μεγιάδο, Περέα, αριστερό χαφ ο Μπαλογιάννης, δεξιά ο Μπουζούκης και στην επίθεση οι Ντίκο, Ντουρμισάι.

Ο Λεβαδειακός είχε τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Τσάπρα, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Βήχο στην άμυνα και τους Χάμοντ, Νίκα στον άξονα. Στα άκρα ήταν οι Γιαννιώτας, Βρακάς και ο Σκβάρκα πίσω από τον Δούμτσιο.

Αυτογκόλ ο Ντουρμισάι

Ο ΟΦΗ είχε το άγχος της νίκης και τα πόδια έγιναν πιο βαριά μόλις στα 58 δευτερόλεπτα, αφού οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Ντουρμισάι! Κόρνερ από αριστερά με το δεξί του Βρακά, ο φορ του ΟΦΗ στο πρώτο δοκάρι αντί ν’ απομακρύνει έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα πήγε αριστερό δοκάρι και μέσα!

Αυτό το γκολ φόρτωσε ακόμα περισσότερο άγχος τους Κρητικούς που είχαν την κατοχή, αλλά ήταν ανούσια. Ο Λεβαδειακός κρατούσε με διπλή άμυνα ζώνης και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει χώρους, δεν είχε φαντασία και σωστές τελικές πάσες και δεν δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 12' κεφαλιά του Μπουζούκη, πέρασε άουτ, όπως και στο 25’ κεφαλιά του Περέα. Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ ήταν στο 45’, όταν σε σέντρα του Μπαλογιάννη, η κεφαλιά του Ντίκο ήταν άστοχη.

Άγγιξε το 0-2 ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Στο 48’ από πάσα του Σκβάρκα, ο Γιαννιώτας από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε από τον Μανδά και ο Βούρος έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ζήτησαν πέναλτι οι Κρητικοί

Στο 51’ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι. Ο Ντουρμισάι πήρε από τον Μπαχανάκ και γύρισε, αλλά ο Μπαλογιάννης δέχθηκε το σπρώξιμο από τον Τσάπρα. Ο Αγγελάκης κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR και τελικά καταλογίστηκε φάουλ για πάτημα του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ. Διαφορετικά στη συνέχεια υπήρχε πέναλτι. Στο 56’ ο Ντουρμισάι εκτέλεσε και απέκρουσε ο Μάρκοβιτς. Στην εξέλιξη ο Λάρσον προσπάθησε να απειλήσει η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαχανάκ, αλλά κρίθηκε ότι ήταν το χέρι στήριξης και δεν δόθηκε κάτι.

Χρυσή αλλαγή ο Νέιρα

Ο Νταμπράουσκας πέρασε τον Τζου στο ματς κι αυτός στο 64’ εκτέλεσε και μπλόκαρε ο Μάρκοβιτς. Στο 65’ από καλή θέση ο Ντίκο σούταρε απελπιστικά άουτ.

Μετά το 70’ ο τεχνικός του ΟΦΗ έριξε στη μάχη και Μπιφουμά, Ντιουσέ, Νέιρα. Ο τελευταίος με ένα λεπτό στο γήπεδο βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά, έδωσε στον Μπιφουμά, αυτός στον Τοράρινσον που έκανε τη σέντρα και ο Νέιρα, ο οποίος ακολούθησε τη φάση σκόραρε από κοντά με το κεφάλι!

Εξιλέωση Ντουρμισάι και 2-1

Ο Νέιρα ισοφάρισε και στο 82’ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη! Ο ποιοτικός Αργεντινός έπαιξε εξαιρετικά κάθετα για τον Μπιφουμά, ο οποίος γύρισε για τον Ντουρμισάι κι αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 2-1! Ο φορ του ΟΦΗ, μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα εξαιτίας του αυτογκόλ στο 1’. Ένα ματς γεμάτο συναισθήματα στο «Γεντί Κουλέ».

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (73’ Νέιρα), Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (72’ Ντιουσέ), Μπουζούκης (61’ Τζου), Τοράρινσον, Ντουρμισάι (87' Στάικος), Ντίκο (73’ Μπιφουμά).

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Βινίσιους, Βήχος, Σκβάρκα (88' Σακό), Βρακάς, Δούμτσιος (79’ Πέτρε), Νίκας, Γιαννιώτας (86' Τσιριγώτης), Τσάπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ