ΣΠΟΡ

Ο Ράφα Ναδάλ αποσύρθηκε από το Roland Garros λόγω τραυματισμού

Ο Ράφα Ναδάλ αποσύρθηκε από το Roland Garros λόγω τραυματισμού
Reuters / Pascal Rossignol

Σοκ στους φίλους του τέννις καθώς ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, ότι αποσύρεται από το Roland Garros εξαιτίας ενός τραυματισμού στον καρπό, που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγο καιρό.

"Αυτή είναι η πιο δύσκολη συνέντευξη Τύπου που έχω δώσει, όμως νιώθω ότι δεν μπορώ να ολοκληρώσω το τουρνουά" ήταν τα λόγια του Ισπανού πρωταθλητή στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το κορυφαίο French Open, αποκαλύπτοντας ότι έχει πρόβλημα στον καρπό.

"Είχα ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα και εχθές το αγωνίστηκα με ένεση. Το βράδυ όμως άρχισα να έχω όλο και εντονότερους πόνους. Δεν έχω υποστεί κάταγμα, αν συνέχιζα όμως να αγωνίζομαι σίγουρα θα συνέβαινε" συνέχισε ο Ράφαελ Ναδάλ. "Έχω μεγάλο κίνητρο και θέληση για να επιστρέψω τις επόμενες χρονιές, όμως είναι κάτι που συμβαίνει".

nadaloutRG


(Πηγή: TWITTER)

Κανείς δεν είχε καταλάβει το πρόβλημα τραυματισμού του Ναδάλ καθώς στους δύο πρώτους γύρους απέκλεισε έυκολα με νίκες 3-0 τους αντιπάλους του και έμοιαζε έτοιμος να διεκδικήσει τα πρωτεία στο "γήπεδο του" (πολυνίκης του θεσμού με 9 κατακτήσεις). Όμως το πρόβλημα στον καρπό ήταν σοβαρό και εάν συνέχιζε να αγωνίζεται θα διακινδύνευε τραυματισμό, που θα μπορούσε να τον κρατήσει 6 μήνες με 1 χρόνο μακριά από τα κορτ.

Έτσι οι φίλοι του φημισμένου τουρνουά θα χάσουν την ευκαιρία για την πολυαναμενόμενη μονομαχία του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε πιθανό ημιτελικό, καθώς ο Ισπανός έδειχνε το τελευταίο διάστημα να ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του και να αφήνει πίσω του τους τραυματισμούς.

2016 05 27T150949Z 194072542 LR1EC5R1642KP RTRMADP 3 TENNIS OPEN NADAL


(Πηγή: Reuters / Pascal Rossignol - File Photo)

Χωρίς τους Ναδάλ και Φέντερερ πλέον στους "16", υπάρχει μόνον ο Σταν Βαβρίνκα, που έχει ξανακερδίσει το τρόπαιο, ενώ ο "τυχερός" της απόσυρσης του Ισπανού ήταν ο συμπατριώτης του Μαρσέλ Γκρανολέρ, που πέρασε χωρίς αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ