ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Έσκασε η πρώτη «βόμβα» - Η Αργεντινή ηττήθηκε 2-1 από τη Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ 2022: Έσκασε η πρώτη «βόμβα» - Η Αργεντινή ηττήθηκε 2-1 από τη Σαουδική Αραβία
Αυτή είναι η πρώτη ήττα της «αλμπισελέστε» μετά από ένα σερί 33 αγώνων, αλλά και η πρώτη σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά το 1990 AP/Ricardo Mazalan

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι γεγονός.Η Σαουδική Αραβία έκανε ιστορική ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Αργεντινής μπροστά σε 88.000 θεατές στο Lusail Iconic Stadium.

Αυτή είναι η πρώτη ήττα της «αλμπισελέστε» μετά από ένα σερί 33 αγώνων, αλλά και η πρώτη σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά το 1990.

Ο Μέσι ξεκίνησε με όρεξη το ματς, χάνοντας ευκαιρίες, ενώ στο 10’ ευστόχησε σε πέναλτι για το 1-0.

Ακολούθησαν τρία ακυρωθέντα γκολ για την Αργεντινή, ένα του Μέσι και δύο του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Στο δεύτερο μέρος, η Σαουδική Αραβία με δύο γκολ σε ένα 5λέπτο έφερε τούμπα το ματς, με τους Αργεντινούς να μη βρίσκουν λύσεις.

Τα χειρότερα ήρθαν για τους Αργεντινούς στο 53'.

Η ομάδα του Σκαλόνι ήταν σοκαρισμένη και σιγά-σιγά προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά οι αντίπαλοι αμύνονταν σωστά. Στο 63’ ο Ταλιαφίκο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλ Οβάις, ενώ στο 69’ η κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες δεν βρήκε στόχο. Στο 72’ ο Ντι Μαρία έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας μπλόκαρε.

Η εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 81’ δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Αλ Οβάις επενέβη στην κεφαλιά του Μέσι από σέντρα του Ντι Μαρία στο 84’.

Οσο περνούσε ο χρόνος, οι προσπάθειες της Αργεντινής γίνονταν απέλπιδες, ενώ οι Σαουδάραβες πάλευαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την ιστορική νίκη. Στα τελευταία λεπτά ο Αλ Σαχρανί έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακά του, προκαλώντας ανησυχία. Ωστόσο είχε τις αισθήσεις του, αλλά έγινε αλλαγή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Άλβαρες με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλ Οβάις.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Ταλιάφικο (70’ Ακούνια), Ρομέρο (59’ Φερνάντες), Μολίνα, Οταμέντι, Ντε Πολ, Παρέδες (59’ Άλβαρες), Πάπου Γκόμες (59’ Λισάνδρο Μαρτίνες), Ντι Μαρία, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αλ Μπουλαγί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαχρανί (90+9’ Αλ Μπρεΐκ), Αλ Ταμπακτί, Αλ Μαλκί, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (78’ Αλ Γκανάμ), Κάνο, Αλ Φαράζ (45+5’ Αλ Αμπέντ/ 88’ Αλ Αμρί), Αλ Μπρικάν (89’ Ασίρι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ