ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ στο πόλο ανδρών νικώντας την Βουλιαγμένη στον τελικό Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ στο πόλο ανδρών νικώντας την Βουλιαγμένη στον τελικό Κυπέλλου
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του στον χώρο της υδατοσφαίρισης κατακτώντας και το Κύπελλο μετά το πρωτάθλημα, επικρατώντας στον τελικό της Βουλιαγμένης με 12-5 για το 4ο συνεχόμενο νταμπλ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το επιβεβαίωσε στην πισίνα επικρατώντας καθαρά της Βουλιαγμένης, βασιζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα, που δεν επέτρεψε φάσεις στον αντίπαλο φουνταριστό και τα περιφερειακά σουτ σταματούσαν πάνω στον γκολκίπερ Πάβιτς.

2534713


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Αυτό ήταν το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού, που τώρα στρέφει την προσοχή του στο final 6 του Champions League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία.

Κορυφαίος των νικητών ο Βλαχόπουλος με 5 γκολ (αναδείχθηκε και MVP του τελικού) ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχασε περίοδο, σκοράροντας σε όλες από 3 γκολ.

Τα 8λεπτα ΝΟΒ-Ολυμπιακός: 1-3, 1-3 (2-6), 1-3 (3-9), 2-3 (5-12)

2534726


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα γκολ του ΝΟΒ: Καπότσης (2) Ελμισιάν, Βίκαλο, Καλατζής.

Τα γκολ του Ολυμπιακού: Βλαχόπουλος (5), Κολόμβος (2), Ντόσκας, Ποντικέας, Φουντούλης, Γενιδουνιάς, Δελακάς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος νίκησε και αυτός στον 4ο συνεχόμενο τελικό του και έδωσε το σύνθημα για το Ευρωπαϊκό τρόπαιο: «είμαστε χαρούμενοι γιατί θέλαμε να κάνουμε το νταμπλ. Με χαρακτηριστική ευκολία κερδίσαμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι κάτι που όλοι το περίμεναν αλλά εμείς το αποδείξαμε και στην πισίνα. Από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο Ευρωπαϊκό με ένα όνειρο τρελό για την Βουδαπέστη και το τρόπαιο. Εκεί οι αντίπαλοί μας είναι σε άλλο επίπεδο. Εμείς όμως θα δουλέψουμε και πρέπει να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, πολύ πιο παθιασμένοι για να ανεβούμε στην κορυφή της Ευρώπης. Θα δώσουμε την ψυχή μας για να το πετύχουμε, γιατί κανείς δεν θα μας χαρίσει κάτι».

2534716


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάστε σχετικά

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 3η φορά το ΝΟΒ και κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα πόλο ανδρών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ