ΣΠΟΡ

Η δράση του τελικού του Champions League Ρεάλ Μ.-Ατλέτικο Μ. μεταφέρθηκε στο Σαν Σίρο

Η δράση του τελικού του Champions League Ρεάλ Μ.-Ατλέτικο Μ. μεταφέρθηκε στο Σαν Σίρο
Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic

Όλα είναι έτοιμα στο Σαν Σίρο για να υποδεχθεί τον 61ο τελικό του Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο στον 2ο Ισπανικό εμφύλιο μετά από δύο χρόνια με τους δύο συλλόγους να έχουν το δικό τους κίνητρο για να σηκώσουν το Κύπελλο.

Τα εισιτήρια έτσι κι αλλιώς είχαν εξαφανιστεί εδώ και καιρό, και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο άφησαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, που είχε μετατραπεί σε Μαδριλένικη γειτονιά και μετέφεραν το επίκεντρο της «δράσης» στο ιστορικό γήπεδο της πόλης.

2016 05 28T161333Z 107453613 MT1ACI14412876 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS REA ATL


(Πηγή: Action Images via Reuters / Carl recine Livepic)

Άλλοι με τα πόδια, άλλοι με το μετρό έφτασαν στο μεγαλοπρεπές στάδιο τραγουδώντας, ζητώντας το Κύπελλο, αλλά κρατώντας και δυνάμεις για την μάχη της κερκίδας.

Δίπλα τους πέρασε νωρίτερα συνοδεία αστυνομικών αλλά και του επίσημου ύμνου της διοργάνωσης το τρόπαιο, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι οπαδοί στο Duomo και πλέον βρίσκεται στην θέση του περιμένοντας το νικητή.

CHLtrophy


(Πηγή: Twitter)

Πριν από 2 χρόνια ο Σέρχιο Ράμος στερούσε την χαρά της κατάκτησης από την Ατλέτικο, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις το γκολ του Γκοντίν και η Ρεάλ στην παράταση έφτασε στο 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Η «βασίλισσα» δεν είναι όμως χορτασμένη και αναζητά και το 11ο καλώντας μέσα από την επίσημη σελίδα της τους φιλάθλους της να την στηρίξουν στην προσπάθεια αυτή. Είτε στο Μιλάνο, είτε στο Μπερναμπέου, που άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει στην Μαδρίτη τους «ατυχους», που δεν βρήκαν εισιτήριο.

Η δίψα όμως είναι μεγάλη και για την ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, που θα επιχειρήσει για 3η φορά να σηκώσει τελικά το πολυπόθητο έπαθλο, για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της που την στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Σταρ στον αγωνιστικό χώρο, σταρ στην κερκίδα, σταρ και στην τελετή πριν το σφύριγμα του Κλάτενμπεργκ με την Αλίσια Κις να κάνει την εμφάνιση της επί σκηνής και τον Αντρέα Μποτσέλι να καθηλώνει με την φωνή του.

2016 05 28T171135Z 107457095 MT1ACI14412970 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS REA ATL


(Ο διαιτητής του τελικού - Πηγή: Action Images via Reuters / Carl recine Livepic)

Και επειδή «εμφύλιος» χωρίς κόντρα δεν υφίσταται, οι δύο «εχθροί» του Ιπσανικού ποδοσφαίρου βρήκαν να «τσακωθούν» για το πότισμα του αγωνιστικού χώρου. Η Ρεάλ ήθελε να ποτιστεί τρεις φορές (μια εκ των οποίων στο ημίχρονο), ενώ από την άλλη η Ατλέτικο επιθυμούσε να γίνει ένα πότισμα. Τελικά επικράτησε η εκδοχή των «ροχιμπλάνκος».

Ο έλεγχος της Αστυνομίας είναι εξονυχιστικός, ενώ το "ύποπτο δέμα" που το πρωί αναστάτωσε το μετρό της πόλης ήταν τελικά μια τσάντα με παιχνίδια.

Οι 11άδες του τελικού

Χωρίς εκπλήξεις και οι 11άδες των δύο φιναλίστ

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο, Κόκε, Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ