ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Νίκη με ιστορικό Ρονάλντο

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Νίκη με ιστορικό Ρονάλντο
Ο Πορτογάλος «σταρ» βρήκε δίχτυα σε πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο AP/Manu Fernandez

Η Πορτογαλία ξεκίνησε με νίκη (3-2) κόντρα στην Γκανά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σε μια ιστορική βραδιά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ο Πορτογάλος «σταρ» βρήκε δίχτυα σε πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο κι έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 65ο λεπτό, με το ματς να είναι απολαυστικό από εκεί και πέρα! Ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Μπρούνο Φερνάντες απέτρεψε την ανατροπή, καθώς έδωσε δύο ασίστ σε Ζοάο Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο. Ο επιθετικός της Μίλαν, μάλιστα, πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Οι Γκανέζοι δεν το έβαλαν κάτω μείωσαν στο 89’ με τον Μπουκαρί, ενώ λίγο έλειψαν να σοκάρουν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε μια φάση παρόμοια με εκείνη του Μπουχαλάκη στο Άρης – Ολυμπιακός, ο Ινιάκι Ουίλιαμς έκλεψε την μπάλα από τον Ντιόγκο Κόστα, αλλά γλίστρησε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πλασάρει.

Μουντιάλ 2022
fifa.com

Διαιτητής: Ισμαΐλ Ίλφαθ (ΗΠΑ)
Κίτρινες: Περέιρα, Μπρούνο Φερνάντες - Κούντους, Α. Αγιού, Σεϊντού, Ινiάκι Oυίλιαμς

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77΄ Λεάο), Οτάβιο (56΄ Oυίλιαμ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88΄ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο (88΄ Ράμος), Μπ. Σίλβα (88΄ Παλίνια)

ΓΚΑΝΑ (Ότο Άντο): Ζίγκι, Αμαρτέι, Σεϊντού (66΄ Λάμπτεϊ), Τζικού, Σαλισού (90΄+2 Σεμένιο), Μπάμπα, Σαμέντ (90΄+2 Κίερεχ), Πάρτεϊ, Κούντους (77΄ Μπουκάρι), Ινiάκι Oυίλιαμς, Α. Αγιού (77΄ Τζόρνταν Αγιού)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ