ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022 - Αγγλία-ΗΠΑ 0-0: Οι Αμερικανοί «κλείδωσαν» τους Άγγλους

Μουντιάλ 2022 - Αγγλία-ΗΠΑ 0-0: Οι Αμερικανοί «κλείδωσαν» τους Άγγλους
Οι Άγγλοι παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και χωρίς έμπνευση επιθετικά, την ώρα που οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχόλτερ έπαιξαν πιο έξυπνα και θα μπορούσαν να σκοράρουν, ειδικά στη φάση με το δοκάρι του Πούλισικ στο 33’. Screen Grab / Glomex Video

Στο 0-0 έμειναν Αγγλία και ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να κλέβουν τις εντυπώσεις και να έχουν πιο κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Οι Άγγλοι παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και χωρίς έμπνευση επιθετικά, την ώρα που οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχόλτερ έπαιξαν πιο έξυπνα και θα μπορούσαν να σκοράρουν, ειδικά στη φάση με το δοκάρι του Πούλισικ στο 33’.

Σύμφωνα με το Onsports.gr, η Αγγλία έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ οι ΗΠΑ έχουν πλέον 2 βαθμούς και χρειάζονται νίκη στο τελευταίο ματς με το Ιράν για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Η Αγγλία ήταν αυτή που προσπαθούσε να γίνει απειλητική κόντρα στις ΗΠΑ και μετά το πρώτο 10λεπτο τα κατάφερε. Στο 10’ από σέντρα του Σάκα, ο Κέιν έπιασε το πλασέ, αλλά ο Ζίμερμαν ήταν εκεί και έβαλε τη κόντρα για το κόρνερ.

Οι Αμερικανοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο στη συνέχεια και απείλησαν στο 17’ με μια άστοχη κεφαλιά του Ράιτ και στο 26’ με το πλασέ του ΜακΚένι. Στο 33’ όμως οι ΗΠΑ άγγιξαν το γκολ με το σουτ του Πούλισικ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 41’ το σουτ του Νεστ και στο 43’ η κεφαλιά του Πούλισικ δεν βρήκαν στόχο. Στα τελευταία λεπτά, η Αγγλία είχε δύο καλές στιγμές με το άστοχο πλασέ του Σάκα στο 45’ και το καλό σουτ του Μάουντ στο 45+1’ που ανάγκασε τον Τέρνερ σε μια δύσκολη απόκρουση.

Στο δεύτερο μέρος, οι ΗΠΑ μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ. Πίεζαν συνεχώς, αν και οι προσπάθειες των ΜακΚένι στο 49’ και Πούλισικ στο 58’ δεν βρήκαν στόχο.

Η είσοδος του Γκρίλις έδωσε μια έξτρα κινητικότητα τους Άγγλους, αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα των Αμερικανών. Οι ΗΠΑ είχαν κλείσει τους χώρους και οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, αν και είχαν τη μπάλα στα πόδια τους.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Σο, Ράις, Μπέλινγκχαμ (69’ Χέντερσον), Μάουντ, Σάκα (78’ Ράσφορντ), Στέρλινγκ (69’ Γκρίλις), Κέιν.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (78’ Μουρ), Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον, Ριμ, ΜακΚένι (78’ Άρονσον), Πούλισικ, Ράιτ (83’ Σάρζεντ), Μούσα, Γουεά (83’ Ρέινα).

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ