ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Στην κορυφή η Αγγλία, πέρασαν οι ΗΠΑ

Μουντιάλ 2022: Στην κορυφή η Αγγλία, πέρασαν οι ΗΠΑ
Σε ένα κλασικό βρετανικό ματς, τα «τρία λιοντάρια» είχαν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων AP Photo/Frank Augstein

Η Αγγλία επικράτησε 3-0 στο βρετανικό ντέρμπι με την Ουαλία κι εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, με το άλλο εισιτήριο για τους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου να πηγαίνει στις ΗΠΑ, οι οποίες νίκησαν (1-0) το Ιράν.

Σε ένα κλασικό βρετανικό ματς, τα «τρία λιοντάρια» είχαν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η πολυπρόσωπη άμυνα των Ουαλών έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του ματς με τις ΗΠΑ.

Η Αγγλία επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη σε διάστημα τριών λεπτών. Ο Ράσφορντ με το πρώτο γκολ στη διοργάνωση, με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι ο Φόντεν δύο λεπτά αργότερα «σφράγισαν» «τρίποντο» και πρωτιά.

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε και δεύτερο γκολ, για το τελικό 3-0 κόντρα στην ομάδα του Ρομπ Πέιτζ, η οποία δεν μπορούσε να αντιδράσει, ειδικά από τη στιγμή που είχε σε κακή ημέρα τον Γκάρεθ Μπέιλ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο).

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Τζέιμς, Ράμσεϊ

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59΄ Μορέλ), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς (36΄ Ρόμπερτς), Άλεν (81΄ Κόλγουϊλ), Ράμσεϊ (46΄ Τζόνσον), Τζέιμς (77΄ Γουίλσον), Μπέιλ, Μουρ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57΄ Αλεξάντερ Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65΄ Τρίπιερ), Ράις (58΄ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76΄ Γκρίλις), Κέιν (58΄ Γουίλσον)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Οι Άγγλοι ως πρώτοι θα παίξουν με τη Σενεγάλη στους «16», εκεί όπου θα βρεθούν κι οι ΗΠΑ, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Οι Αμερικανοί νίκησαν 1-0 στο ντέρμπι με το Ιράν κι έσπασαν την «κατάρα» της 3η αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ήταν μόλις η δεύτερη νίκη σε εννιά συμμετοχές στο τρίτο ματς της πρώτης φάσης του Μουντιάλ και πανηγύρισαν την πρόκριση.

Οι Ασιάτες που περνούσαν και με ισοπαλία, πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το 1-1 κι το πλησίασαν στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά, δεν σκόραραν κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα νοκ άουτ ματς, ενώ ο Μιλάντ Μοχαμαντί της ΑΕΚ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Διαιτητής: Aντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Χοσεϊνί, Κανανί (στον πάγκο), Μπορανί - Άνταμς

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Ρεζαϊάν, Μοχαμαντί (45΄+2 Καριμί), Χοσεϊνί, Πουραλιγκανζί, Εζατολαχί, Νουρουλαχί (71΄ Τοραμπί), Χατζισαφί (71΄ Μπορανί), Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77΄ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46΄ Γκόντος).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπελχάτερ): Τέρνερ, Ντεστ (82΄ Ζίμερμαν), Ρόμπινσον, Ριμ, Βίκερς, ΜακΚένι (65΄ Ακόστα), Άνταμς, Μούσα, Γουεά (82΄ Μουρ), Πούλισικ (46΄ Άρονσον), Σάρτζεντ (77΄ Ράιτ).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
  1. Αγγλία 3 9-2 7
  2. ΗΠΑ 3 2-1 5
  3. Ιράν 3 4-7 3
  4. Ουαλία 3 1-6 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ