ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία-Μεξικό 1-2: Ηρωικοί λατίνοι, πικρή γεύση αποκλεισμού

Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία-Μεξικό 1-2: Ηρωικοί λατίνοι, πικρή γεύση αποκλεισμού
Απίστευτο ματς από τους Μεξικανούς που επικράτησαν 2-1 της Σαουδικής Αραβίας αλλά έμειναν εκτός

Απίστευτο ματς από τους Μεξικανούς που επικράτησαν 2-1 της Σαουδικής Αραβίας αλλά έμειναν εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου λόγω ενός γκολ.

Παγκόσμιο Κύπελλο τέλος για το Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία. Τις δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν, με τους λατίνους να είναι απόλυτα κυρίαρχοι. Ποδοσφαιρικά πολλοί ίσως να μιλήσουν για αδικία και κρίμα που μια τόσο συγκινητική προσπάθεια δεν επιβραβεύτηκε, λόγω αστοχίας στην τελική προσπάθεια. Το 2-1 των Μεξικανών θα μπορούσε εύκολα να είναι σημαντικά μεγαλύτερο και να τους έχει δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς είχαν πάνω από 20 τελικές προσπάθειες.

Η Σαουδική Αραβία έμοιαζε να έχει… ξεφουσκώσει στα χέρια και στις ορέξεις της χώρας απ’ την κεντρική Αμερική. Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι και ηρωικοί στις προσπάθειές τους. Η άνοδος της ομάδας του Μεξικού, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πρώτη συμμετοχή του Ορμπελίν Πινέδα που έδωσε μεσοεπιθετικά πνοή στην ομάδα του. Έχασε και τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει. Φέρνοντας έναν πικρό αποκλεισμό λόγω της διαφοράς γκολ, αλλά μια απόλυτα γλυκιά ποδοσφαιρική γεύση και χειροκρότημα για τους Μεξικανούς. Την ώρα που οι Σαουδάραβες έδειξαν πως η πίεση του αποτελέσματος τους λύγισε απόλυτα.

Το Μεξικό γνωρίζοντας πως τα περιθώρια είναι στενά γι’ αυτό, προσπάθησε απ’ την αρχή της αναμέτρησης να πάρει τα ηνία και να απειλήσει. Η Σαουδική Αραβία έδωσε χώρο, προσπάθησε να μην αφήσει περιθώρια για κίνηση ανάμεσα στις γραμμές της. Δείχνοντας πως έχει τακτική συνέπεια.

Η επιλογή του Πινέδα αποδείχθηκε σωστή για τον τεχνικό των λατίνων. Ο άσος της ΑΕΚ μαζί με τον Λοσάνο, είχαν ωραίους συνδυασμούς που έφεραν ευκαιρίες για την ομάδα του.

Στο 3ο λεπτό οι Μεξικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Λοσάνο έκανε την πάσα στον Βέγκα, αυτός βγήκε τετ α τετ αλλά ο Αλοβάις με γρήγορη κίνηση έσωσε την ομάδα του.

Δέκα λεπτά μετά, η Σαουδική Αραβία είχε την πρώτη δική της στιγμή, όταν φάουλ του Κανό έφυγε άουτ, όμως ήταν καλά εκτελεσμάνο.

Στο 23ο λεπτό οι Μεξικανοί απείλησαν εκ νέου, με σουτ του Τσάβες που όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Αλοβάις. Για να ακολουθήσουν δύο ευκαιρίες του Ορμπελίν Πινέδα. Στο 25’ μετά από σέντρα του Λοσάνο, το σουτ που δοκίμασε κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Αλοβάις. Στο 27’ από σέντρα του Λοσάνο και πάλι, πήρε την κεφαλιά με τον Αλ Γκανάμ να σώζει σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Το Μεξικό συνέχιζε να ψάχνει το γκολ με τον Γκαγιάρδο να σουτάρει άουτ στο 36’ και πέντε λεπτά μετά ο Πινέδα και πάλι έκανε ωραία κίνηση, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε έξω.

Η Σαουδική Αραβία παρά την απόλυτη κυριαρχία του Μεξικού, πήγε να κάνει το κόλπο γκρόσο στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου στο πρώτο μέρος. Ο Αλ Γκανάμ έκανε τη σέντρα, ο Αλί Χασάν πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο μέρος ήρθε σα να ήθελε να αποδώσει δικαιοσύνη. Οι Μεξικανοί με δύο στατικές φάσεις κατόρθωσαν μέσα σε 7 λεπτά να κάνουν το 2-0! Αποτέλεσμα που έφερνε τα πάνω κάτω καθώς οι προκρίσεις θα παίζοντας στα γκολ πλέον.

Ο Τσάβες στο 47’ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μόντες όμορφα στο πρώτο δοκάρι γύρισε την μπάλα και ο Μαρτίν από κοντά έκανε το 1-0. Το δεύτερο τέρμα ήρθε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσάβες στο 52’

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις, εκτός από συνεχόμενα στημένα για τους λατίνους. Το άγχος μεγάλωνε και ακριβώς στο 70’ οι Μεξικανοί είχαν τεράστια φάση για να σκοράρουν. Ο Μαρτίν από κοντά έκανε σουτ στην κίνηση κι αστόχησε.

Τρία λεπτά μετά, ο Τσάβες και πάλι πήγε να πετύχει γκολ με φάουλ, όμως αυτή τη φορά ο Αλοβάις κράτησε το σκορ στο 2-0. Ενώ το Μεξικό συνέχιζε να πιέζει.

Οι λατίνοι συνέχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο. Ο Πινέδα στο 76’ δεν κατάφερε να σκοράρει με σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ ένα λεπτό πριν αντικατασταθεί. Στο 79’ ο Αντούνες για λίγο δεν βρήκε την μπάλα προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα προ κενής εστίας ουσιαστικά.

Στο 87’ ο Αντούνα έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Σαουδαράβων, σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος οπότε το τέρμα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τελικά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλ Νταουσάρι βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή μετά από συνδυασμό με συμπαίκτη του κι έκανε το 2-1. Γκολ-«μαχαιριά» για τους Μεξικανούς, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στέλνοντας τις δύο ομάδες εκτός συνέχειας.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Ερ. Ρενάρ) : Αλοβάις, Αλ Γκανάμ (88’ Μπάχμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αμπουλαϊχί (37’ Σαραχίλι), Αλ Χασάν (46’ Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62’ Αλ Αμπούντ), Αλ Μπρικάν.

ΜΕΞΙΚΟ (Τ. Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες (87’ Κ. Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Εν. Άλβαρες (86’ Φιούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77’ Ροντρίγκες), Μαρτίν (77’ Χιμένεθ), Βέγκα (46’ Αντούνα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ