ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Στους 16 η Αργεντινή με το 789ο του Μέσι - Ξεπέρασε το εμπόδιο της Αυστραλίας με 2-1

Μουντιάλ 2022: Στους 16 η Αργεντινή με το 789ο του Μέσι - Ξεπέρασε το εμπόδιο της Αυστραλίας με 2-1
Η Αργεντινή με γκολ των Μέσι και Άλβαρεζ λύγισε με 2-1 σε ματς θρίλερ την Αυστραλία AP/Thanassis Stavrakis

Η Αργεντινή με γκολ των Μέσι, Άλβαρεζ και ήρωα τον Μαρτίνεζ στο φινάλε λύγισε 2-1 σε ματς θρίλερ την Αυστραλία και πέρασε στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει ερχόμενη Παρασκευή την Ολλανδία.

Τη στιγμή που η Αργεντινή έδειξε να ζορίζεται με την φουλ αμυντική τακτική της Αυστραλίας, αυτός βρήκε τον τρόπο στο 35' να ανοίξει το σκορ. Ο Άλβαρεζ στο 57' έκανε το 2-0 και εκεί πλέον η Αργεντινή εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο.

Το πρώτο το είχε πάρει η Ολλανδία και πλέον αναμένεται τεράστια μάχη, μία παραδοσιακή κόντρα ανάμεσα σε δύο μεγάλες δυνάμεις.

Η Αυστραλία βρήκε ένα γκολ στο 77' για το 2-1 κι άγγιξε το 2-2 σε δύο τεράστιες φάσεις, η δεύτερη στο 97', αλλά δεν κατάφερε να στερήσει το όνειρο από τον Μέσι. Το 2-1 έμεινε έως το τέλος και στις εξέδρες το πάρτι καλά κρατούσε.

Μπλόκαρε η Αργεντινή

Ο Μέσι και η παρέα του πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά η Αυστραλία κατάφερε να κλείσει τους χώρους. Σε συνδυασμό με το ότι η Αργεντινή δεν πίεσε με ένταση, οι κίνδυνοι μπροστά στην εστία του Ράιαν περιορίστηκαν.

Στο 17’ σουτ του Γκόμεζ εκτός περιοχής, έφυγε απελπιστικά άουτ η μπάλα και μετά το 25’ οι Αυστραλοί ξεκίνησαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Φυσικά κι αυτοί απλά κυκλοφορούσαν τη μπάλα και δεν αναζητούσαν με θέρμη το γκολ. Στο 29’ κεφαλιά του Σούταρ, έπειτα από κόρνερ κόντραρε στον Οταμέντι κι αυτή ήταν η μοναδική φάση για τα «καγκουρό».

Ποιος άλλος; Μέσι!

Στο 34’ ο Μέσι είχε αψιμαχία με τον Μπέικ. Οι Αυστραλοί νευρίασαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ και το πλήρωσαν στο 35’! Φάουλ γέμισμα του Μέσι απομακρύνθηκε, η μπάλα έφτασε στον ΜακΆλιστερ, ο οποίος έκανε την κάθετη στον Οταμέντι, από το κοντρόλ του η μπάλα στρώθηκε στον Μέσι κι αυτός εντός περιοχής με αριστερό πλασέ σήμα κατατεθέν έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ράιαν για το 1-0.

Γκάφα και 2-0 ο Άλβαρεζ

Στο 50’ σουτ του Μέσι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κόντραρε και μπλόκαρε ο Ράιαν.

Το ματς έδειξε να παγώνει ξανά, όπως στο πρώτο μέρος με την Αργεντινή φυσικά να έχει τον έλεγχο. Ο Ράιαν, όμως, έκανε τεράστιο λάθος και οι λατινοαμερικάνοι πέτυχαν στο 57’ το 2-0 και κλείδωσαν τη νίκη και την πρόκριση. Ο γκολκίπερ της Αυστραλίας επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Ντε Πολ, ο οποίος τον πίεσε, τον ανάγκασε να χάσει τη μπάλα και ο Άλβαρεζ από κοντά πέτυχε το 2-0 με πλασέ σε άδεια εστία!

Η Αργεντινή πλέον είχε τρομερή ψυχολογία, στις εξέδρες είχε στηθεί ένα απίθανο πάρτι και στο 65' ο Άλβαρεζ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε προβολή, ενώ στο 66' μακρινό σουτ του Μέσι έφυγε ψηλά άουτ.

Θρίλερ με τύχη!

Στο 77' η Αυστραλία κατάφερε από το πουθενά ν' αποκτήσει ελπίδες. Μακρινό σουτ του Γκούντγουιν πήγαινε αρκετά άουτ, αλλά κόντραρε στον Έντσο Φερνάντεζ και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μαρτίνεζ για το 2-1.

Στο 81’ η Αυστραλία άγγιξε το 2-2. Απίθανο σόλο του Μπέιτς, την ώρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει για το 2-2, ο Λισάντρο Μαρτίνεζ έβαλε την κόντρα σε κόρνερ.

Στο 89' ο Μέσι έδωσε μισό γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ κι αυτός με δεξί πλασέ στο ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ!

Στο 91' ο Λαουτάρο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ράιαν. Στο 93' ο Μέσι εκτέλεσε με το αριστερό άουτ και στο 94' ο Λαουτάρο πλάσαρε με το αριστερό και πάλι ο Ράιαν απέκρουσε με τα πόδια.

Ήρωας Μαρτίνεζ

Η Αργεντινή δεν τελείωσε το ματς και στο 97' έγινε μία απίθανη φάση για το 2-2. Οι Αυστραλοί γέμισαν, οι Αργεντινοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα έφτασε στον 18χρονο Κουόλ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και απέκρουσε σωτήρια ο Μαρτίνεζ γλιτώνοντας το 2-2 και την παράταση, ενώ πνίκησε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνεζ, Ακούνια (71' Ταλιαφίκο), Ρομέρο, Οταμέντι, Μολίνα (80' Παλάσιος), Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ (80' ΜακΆλιστερ), Φερνάντεζ, Άλβαρεζ (71' Λαουτάρο Μαρτίνεζ), Μέσι, Γκόμεζ (50’ Λισ. Μαρτίνεζ).

Αυστραλία (Γκράχαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (72' Κουόλ), Ρόουλς, Μπέικ, Σούταρ, Λέκι (72' Κάρατσιτς), Μόου, Ιρβάιν, Μπάκους (58’ Γκούντγουιν), ΜακΓκρι (58’ Χρούστιτς), Ντιούκ (72' ΜακΛάρεν).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ