ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: «Μαγικός» Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού και στους 8 η Γαλλία

Μουντιάλ 2022: «Μαγικός» Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού και στους 8 η Γαλλία
Πλέον, οι Γάλλοι περιμένουν τον νικητή του Αγγλία – Σενεγάλη AP/Ricardo Mazalan

Οι «μπλε» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, σε μια αναμέτρηση που συνάντησαν σθεναρή αντίσταση και συνεχίζουν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους.

Πλέον, οι Γάλλοι περιμένουν τον νικητή του Αγγλία – Σενεγάλη.

Στο πρώτο μέρος, η παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαλε δύσκολα στη Γαλλία, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ζιρού. Ο επιθετικός της Μίλαν αστόχησε προ κενής εστίας, αλλά εξιλεώθηκε στο 44ο λεπτό. Πριν δεχθεί το γκολ, βέβαια, η Πολωνία έχασε τεράστια ευκαιρία στο 38’, όπου ο Γιορίς έδιωξε το σουτ του Ζιελίνσκι κι ο Βαράν έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την προσπάθεια του Καμίνσκι.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Εμπαπέ, άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλε». Την παρουσία στους «8» «σφράγισε» ο «σταρ» της Γαλλίας, ο οποίος με δύο πολύ όμορφα σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 κι έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα εννιά τέρματα σε Μουντιάλ, πριν συμπληρώσει τα 24 έτη του.

Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λεβαντόφσκι από την άσπρη βούλα με τη… δεύτερη, καθώς την πρώτη φορά ο Γιορίς το έπιασε, αλλά δεν πατούσε γραμμή την ώρα της εκτέλεσης.

Μουντιάλ 2022

Διαιτητής: Χεσούς Βαλενσουέλα
Κίτρινες: Τσουαμενί - Μπερεζίνσκι
Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88' Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88' Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71' Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67' Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Ζιρού (76' Τιράμ), Εμπαπέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ