ΣΠΟΡ

Basketleague: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66

Basketleague: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66
Για γερά νεύρα ήταν το ντέρμπι των αιωνίων στο ΣΕΦ Intime/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Για γερά νεύρα ήταν το ντέρμπι των αιωνίων στο ΣΕΦ, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 68-66 αφού οι «Πράσινοι» έχασαν το τελευταίο σουτ, έχοντας σοβαρά και βάσιμα παράπονα από την διαιτησία για φάουλ επάνω στον Μπέικον. 

Αναλυτικά, ο Ράντονιτς κέρδισε κατά κράτος τον Μπαρτζώκα, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μουσταφά Φαλ είχε 7 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουέιν Μπέικον είχε 20 πόντους, με τους Νέιτ Ουόλτερς (13π., 7ρ.), Πάρις Λι (13π., 3κλ.) και Γιώργο Παπαγιάννη (11π., 7ρ.) να τον ακολουθούν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ με διάθεση να παλέψει και με τον Μπέικον να δείχνει την πρόθεσή του να πάρει μπάλες και να οδηγήσει την ομάδα του επιθετικά. Την ίδια στιγμή ο Ράντονιτς επιχείρησε να αιφνιδιάσει με τον Γκουντάιτις πάνω στον Φαλ, αλλά ο Λιθουανός χρεώθηκε με 2 φάουλ στο πρώτο 1,5 λεπτό και το σχέδιο αυτό πήγε… στράφι.

Μετά από 5 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 10-10 και τα φάουλ 4-0 κατά των «πράσινων». Σε εκείνο το σημείο κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, αβίαστα λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα (που είχε τον Φαλ να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα) να πάρει διαφορά και με τη λήξη του δεκαλέπτου να βρεθεί για πρώτη φορά στο +10 (24-14).

Με τον Φαλ να πηγαίνει στον πάγκο για ξεκούραση (δεν βγήκε δευτερόλεπτο στην πρώτη περίοδο) ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε με τη σειρά του και με δύο καρφώματα κι ένα τρίποντο και ο Παναθηναϊκός με σερί 0-9 μείωσε στον πόντο. Ακολούθησε ένα καλάθι του Μπολομπόι, αλλά η άμυνα των «πράσινων» συνέχισε να τσακίζει κόκκαλα, παρότι η διαιτησία των Πιτσίλκα, Κάρδαρη και Θεωνά έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει την ανατροπή. Με τον Μπέικον να αναλαμβάνει πάλι δράση το τριφύλλι ξέφυγε με +7 (29-36), αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -3 (35-38).

Η τρίτη περίοδος δεν μπήκε καλά για τους «πράσινους». Δεν βρήκαν λύσεις επιθετικά, καθώς οι διαιτητές άφηναν τον Ολυμπιακό να παίζει ξύλο (στον Μπέικον κατά κύριο λόγο, βγάζοντάς τον εκτός ρυθμού) και οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 ξέφυγαν ξανά (47-42). Με μεγάλα τρίποντα του Λι, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά προβάδισμα, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 49-48 με καλάθι του Σλούκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά, εκμεταλλευόμενοι λάθη των «πράσινων» (55-50), αλλά ο Νέιτ Ουόλτερς κρατούσε τον Παναθηναϊκό με 6 σερί πόντους.

Ο Μπέικον ωστόσο είχε βγει εκτός ρυθμού και ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με +5 (62-57). Ο Μπέικον με απίθανο καλάθι και ο Λι με κλέψιμο και λέι απ στα 20 δεύτερα προσπάθησε ηρωικά για μια επική ανατροπή. Ο Βεζένκοφ έβαλε τις βολές, αλλά ο Μπέικον στα 5 δεύτερα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, που ήταν και φάουλ του Ουόκαπ.

Δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αλλοίωση αποτελέσματος στο ΣΕΦ

Η «πράσινη» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«16/9/2021, Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος ΕΟΚ: «Είναι βασικό κομμάτι για μένα η διαιτησία και δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναμένει να δει πως θα αναλάβει την ευθύνη ο Πρόεδρος της ΕΟΚ για την αλλοίωση αποτελέσματος που έγινε στον αποψινό αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ