ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση στους 8 το Μαρόκο - Επικράτησε 3 - 0 στα πέναλτι της Ισπανίας

Μουντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση στους 8 το Μαρόκο - Επικράτησε 3 - 0 στα πέναλτι της Ισπανίας
Στα πέναλτι τα «λιοντάρια του Άτλαντα» αποδείχτηκαν ανίκητα, επικρατώντας 3-0 των Ισπανών AP/Luca Bruno

Ιστορία έγραψε το Μαρόκο στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς άφησε εκτός συνέχειας την Ισπανία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στα πέναλτι τα «λιοντάρια του Άτλαντα» αποδείχτηκαν ανίκητα, επικρατώντας 3-0 των Ισπανών, που δεν μπόρεσαν ούτε έτσι να σκοράρουν.

Δύο πέναλτι απέκρουσε ο Μπόνο κι ένα πήγε στο δοκάρι, ενώ το νικητήριο πέναλτι για τους Αφρικανούς εκτέλεσε ο Χακίμι, δίνοντας την πρόκριση.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το Μαρόκο είχε πιο κλασικές ευκαιρίες, αν και η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας κι ένα δοκάρι στην τελευταία φάση της παράτασης.

Η αναποτελεσματικότητα κόστισε στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ενώ οι Μαροκινοί δικαιώθηκαν για τον τρόπο που αγωνίστηκαν, αλλά και για την ψυχραιμία τους στα πέναλτι.

Καλό ρυθμό, αλλά λιγοστές φάσεις είχε το ματς του Μαρόκου με την Ισπανία. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες, καθώς στο 12’ η καλή εκτέλεση του φάουλ του Χακίμι πέρασε λίγο άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ισπανίας σημειώθηκε στο 27’,με τον Ασένσιο να σουτάρει από πλάγια θέση μετά από μακρινή μπαλιά του Άλμπα, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 33’ ο Μαζράουϊ έκανε το σουτ, αλλά ο Σιμόν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει. Στο 42’ η κεφαλιά του Άγκερ, μετά από σέντρα του Μπουφάλ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την ισπανική εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό, ωστόσο και πάλι δεν είχε πολλές φάσεις. Η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας, με το Μαρόκο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Ωστόσο το πλάνο αυτό δεν ήταν αποδοτικό για καμία ομάδα.

Στο 79’ ο Ουίλιαμς έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Αγκέρ πρόλαβε τον Όλμο, ενώ στο 82’ το γύρισμα του Μοράτα πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 86’ το Μαρόκο απείλησε, με σέντρα του Χακίμι, κεφαλιά του Εζαλζουλί, γύρισε ο Σεντίρα αλλά μπλόκαρε ο Σιμόν. Στο 90+1’ ο Σολέρ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Μοράτα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 90+5’ ο Όλμο απείλησε ακόμα μια φορά με φάουλ, αλλά ο Μπόνο απέκρουσε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην παράταση, με το Μαρόκο πάντως να είναι πιο επικίνδυνο. Στο 95’ ο Σεντίρα βρέθηκε απέναντι από τον Σιμόν, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ στο 104’ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε τον Σιμόν, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση, αν και οι δύο ομάδες προσπάθησαν. Η Ισπανία όμως άγγιξε το γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης, με τον Σαράμπια να στέλνει τη μπάλα από πλάγια θέση στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Σαμπίρι 1-0
Σαράμπια - Δοκάρι
Ζίγιες 2-0
Σολέρ - Απόκρουση
Μπενούν - Απόκρουση
Μπουσκέτς - Απόκρουση
Χακίμι 3-0

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζράουϊ (82’ Αλάλ), Αγκέρ (84’ Ελ Γιαμίκα), Σάις, Άμραμπατ, Ουναχί (120’ Μπενούν), Αμαλά (82’ Σεντίρα), Ζιγές, Μπουφάλ (66’ Εζαμπντί), Εν Νεσιρί (82’ Σαμπιρί).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (98’ Μπαλντέ), Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Μπούσκετς, Πέδρι, Γκάβι (64’ Σολέρ), Όλμο (98’ Φατί), Φεράν Τόρες (76’ Ουίλιαμς), Ασένσιο (64’ Μοράτα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ