ΣΠΟΡ

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι ο Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι ο Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ

Οι λεπτομέρειες της απελευθέρωσης του Άλαν Πουλίδο και η συμπλοκή του με έναν από τους απαγωγείς του κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου. Την ίδια ώρα όμως κυκλοφορεί ένα βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο οι αποκαλούμενοι Anonymous του Μεξικό υποστηρίζουν ότι όλη η υπόθεση είναι μια στημένη υπόθεση από την Μεξικανική Κυβέρνηση.

Ο αριθμός των απαγωγών στο Μεξικό έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και χιλιάδες είναι οι άνθρωποι, που πέφτουν θύμα απαγωγέων, που ζητούν χρήματα, σε μια κατάσταση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η Μεξικανική Κυβέρνηση. Ακριβώς σε αυτή την πραγματικότητα στέκονται οι δημιουργοί του βίντεο, που υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous του Μεξικό και ότι ουσιαστικά η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο είναι μια καλοστημένη επιχείρηση της Αστυνομίας και των Κρατικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο πολιτικών παιχνιδιών.

"Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ και πολύ περισσότερο δεν διασώθηκε από τις Αρχές της χώρας. Αυτή η είδηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι απόλυτα ψευδής.

Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο μοντάζ με σκοπό να εξαπατηθεί ο λαός της χώρας και να πιστέψει ότι οι αρχές του Μεξικού είναι ικανές να φέρουν σε πέρας με τρόπο αποτελεσματικό μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση.

Στην πραγματικότητα οι μεξικανικές Αρχές δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ας μην συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το λαό. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο έχει συνάψει συμφωνία με την Κυβέρνηση της Ταμαουλίπας και με τηλεοπτικούς σταθμούς της ίδιας πολιτείας".

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του μηνύματος όλα γίνονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ώστε να σταλεί μήνυμα ασφάλειας στον Μεξικάνικό λαό και αμφισβητούν ότι έγιναν οι κλήσεις για την απελευθέρωση, ακόμη και οι καταγγελίες για την εξαφάνιση από την σύντροφό του Ιλεάνα Σάντσες.

Αυτοί που αμφισβητούν δε την υπόθεση υποστηρίζουν ότι δεν ήταν λογικό η πανέμορφη Μεξικάνα να αφεθεί ελεύθερη καθώς θα αποτελούσε ένα μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού στα χέρια τους για να εξασφαλίσουν τα λύτρα.

Οι κρίσιμες τηλεφωνικές κλήσεις

Τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου από την πλευρά τους διαψεύδουν το βίντεο καθώς παρουσιάζουν στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο Άλαν Πουλίδο πράγματι πέτυχε την απελευθέρωση του όταν βρέθηκε μόνος του με έναν από τους απαγωγείς και του απέσπασε με την βία το κινητό και πληροφορίες για την θέση του κρυσφήγετου.

Το Associated Press εξασφάλισε τα τηλεφωνικά αρχεία σύμφωνα με το BBC και σε μία συνομιλία ο Πουλίδο ακούγεται καθαρά να αποσπά με την βία πληροφορίες από τον απαγωγέα για την τοποθεσία. Ο Εισαγγελέας της περιοχής Ισμαέλ Κουιντανίγια μιλώντας από την πλευρά του στο ραδιόφωνο Imagen επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμπλοκή του Πουλίδο με τον 38χρονο απαγωγέα, που τελικά συνελήφθη.

Ήδη πάντως στο Διαδίκτυο έχουν σχηματιστεί δύο "στρατόπεδα", ένα υπέρ του Πουλίδο και ένα που αμφισβητεί ακόμη και τον κινηματογραφικό τρόπο απόδρασης του Μεξικανού ποδοσφαιριστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ