ΣΠΟΡ

Η ισοπαλία 1-1 του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ έδωσε την πρώτη θέση των play off στον Δικέφαλο

Η ισοπαλία 1-1 του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ έδωσε την πρώτη θέση των play off στον Δικέφαλο
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Με τον ΠΑΟΚ να κατακτά την πρώτη θέση των play off και να κερδίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, μετά την ισοπαλία με 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Φινάλε με νίκη 1-0 για τον Πανιώνιο επί της ΑΕΚ.

Στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο του και με δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία (μετά το ματς με την ΑΕΚ) υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό εξασφάλισε την πρωτιά των play off και θα έχει την ευκαιρία να παίξει στον γ προκριματικό γύρο του Champions League.

2536491


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στο 18 ο Ροντρίγκεζ άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο, που πατούσε καλύτερα, αλλά η τυχερή ισοφάριση του Λουντ (με την μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μιγκέλ Βίτορ) στο 26 έβαλε τους γηπεδούχους στην σκέψη και να διαχειριστούν την ισοπαλία, που τους έκανε εξίσου με τη νίκη.

2536517


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Το β ημίχρονο δεν είχε φάσεις μέχρι το 85 όταν και έγινε χαμός: ο Γλύκος απογειώθηκε σε σουτ του Πέτριτς κρατώντας το 1-1, ο Μολέδο σταμάτησε την προσπάθεια του Ροντρίγκεζ στο 87 και στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Στίλ (!) πέρασε ξυστά από το δοκάρι.

2536498



(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η βραδιά έκλεισε σε πανηγυρικό τόνο για τους παίκτες, τον κόσμο και τον Ιβάν Σαββίδη να ανακοινώνει τηλεοπτικά (και απόλυτα δικαιολογημένα) την παραμονή του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο.

2536420


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

"Αγγαρεία" στη Νέα Σμύρνη

Η ΑΕΚ έπαιξε με τους αναπληρωματικούς στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος ήθελε να κλείσει με νίκη και να γιροτάσει την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο Μασούρας με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 41, αφού ο Αραβίδης στην επανάληψη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη με την μπάλα να σταματά και στο δοκάρι.

2536436


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η τελική βαθμολογία στα play off

1.ΠΑΟΚ 12
2.Παναθηναϊκός 11
3.ΑΕΚ 9
4.Πανιώνιος 4

Έτσι παίζουν στην Ευρώπη

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα είναι στον γ προκριματικό του Champions League (από διαφορετικό πάντως δρόμο). Η κλήρωση θα γίνει στις 15/7 και τα ματς 26-27/7 και 2-3/8. Οι ερυθρόλευκοι θα είναι σε όλες τις κληρώσεις στους "ισχυρούς", ενώ ο Δικέφαλος στους αδύνατους έχοντας κατ αρχήν μπροστά του Σαχτάρ, Άγιαξ, Αντερλεχτ, Φενέρ και Σπάρτα Πράγας. Όποιος δεν τα καταφέρει θα έχει την 2η ευκαιρία των play off του Europa League, όποιος περάσει, σίγουρη Ευρωπαϊκή παρουσία στους ομίλους του Europa (ακόμη και αν αποτύχουν στα play off του Champions League), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει στο δρόμο του Μάντσεστερ Σ., Πόρτο, Βιγιαρεάλ (σίγουρα), Γκλάντμπαχ, Ρόμα (εφόσον αποκλειστούν Σαχτάρ και Άγιαξ, που έχουν καλύτερη βαθμολογία και εφόσον έχουν προκριθεί θα είναι και σε αυτό τον γύρο στους "ισχυρούς" υποβιβάζοντας Γερμανούς και Ιταλούς).

Ο Πανιώνιος μπαίνει πρώτος στον β προκριματικό του Europa (κλήρωση 20/6 και οι αγώνες 14-21/7), ενώ ΑΕΚ (στους ανίσχυρους) και Παναθηναϊκός (στους ισχυρούς) στον γ προκριματικό (κλήρωση 15/7 και οι αγώνες 28/7 και 4/8).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ