ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Γαλλία 3-3 με σκόρερ Μέσι, Ντι Μαρία και Εμπαπέ

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Γαλλία 3-3 με σκόρερ Μέσι, Ντι Μαρία και Εμπαπέ
Στην εκτέλεση πέναλτι ο Λορίς έπεσε δεξιά, η μπάλα πήγε αριστερά και ο Μέσι έγραψε το 1-0 AP Photo/Frank Augstein

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία. Στο 23ο λεπτό, άνοιξε το σκορ ο Μέσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ λίγα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 36' σε μια αντεπίθεση των παικτών του Σκαλόνι ο Ντι Μαρία πλάσαρε για το 2-0! Στο 80' η Γαλλία μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Εμπαπέ. Ενα λεπτό αργότερα ο Γάλλος ισφάρισε σε 2-2! Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Μέσι έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αργεντινή με 3-2. Στο 118' η Γαλλία κέρδισε πέναλτι με τον Εμπαπέ να φέρνει ξανά το ματς στα ίσια (3-3).

Πρώτη δημοσίευση 17:30

Στο 23' ο Ντι Μαρία ήταν αυτός που ντρίμπλαρε τον Ντεμπελέ, έπεσε στο έδαφος μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Λορίς έπεσε δεξιά, η μπάλα πήγε αριστερά και ο Λιονέλ Μέσι έγραψε το 1-0.

Στο 36' έγινε κλέψιμο της Αργεντινής και εκπληκτικά τριγωνάκια με τον Μέσι να περνάει τη μπάλα στον Μακ Άλιστερ που έφυγε μόνος του από δεξιά και αυτός βρήκε τον Ντι Μαρία για το 2-0.

Στο 80' ο Κολό Μουανί άφησε πίσω του τον Οταμέντι, που τον κράτησε ελαφρώς, ο Γάλλος έπεσε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Εμπαπέ ευστόχησε από τα 11 βήματα και μείωσε σε 2-1.

Με τη σέντρα, ο Εμπαπέ είναι αυτός που έφερε κυριολεκτικά τα πάνω - κάτω στο παιχνίδι και την ολική επαναφορά των «μπλε» για το 2-2 με λιγότερο από δέκα λεπτά στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης (109') σε μια αντεπίθεση της Αργεντινής, ο Μέσι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Αργεντινή με κοντινό πλασέ διαμορφώνοντας το 3-2.

Στο 118' η Γαλλία κέδισε πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην άμυνα της Αργεντινής, ο Εμπαπέ ήταν αυτός που ισοφάρισε εκ νέου για το 3-3.

Για την πλήρη κάλυψη του αγώνα και συμμετοχή στο livechat στο onsports

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντι Μαρία, Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Μέσι, Άλβαρες

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ