ΣΠΟΡ

Ο εγκέφαλος της απαγωγής Πουλίδο ήταν μέλος της οικογένειας του σύμφωνα με τις Αρχές

Ο εγκέφαλος της απαγωγής Πουλίδο ήταν μέλος της οικογένειας του σύμφωνα με τις Αρχές
Instagram / alan_pulido17

Οι Αρχές της Ταμαουλίπας ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ο 29χρονος Οσβάλντο Βελάσκες Γκαρσία, και τον κατηγορούν ότι είναι ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης απαγωγής του ερυθρόλευκου ποδοσφαιριστή. Ο Γκαρσία είναι παντρεμένος με μία ξαδέρφη του Πουλίδο, συνεπώς γνώριζε λεπτομέρειες για τις κινήσεις του παίκτη και η απαγωγή του δεν ήταν τυχαία.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στο Μεξικό η σύλληψη του 29χρονου έγινε κατόπιν πληροφοριών που είχε δώσει ο 38χρονος συνεργός του, που είχε συλληφθεί κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης-απόδρασης του Άλαν Πουλίδο από το σπίτι που τον είχαν κρύψει οι απαγωγείς.

pulidocousin2


(Πηγή: Twitter)

Ο Βελάσκες Γκαρσία ήταν στο ίδιο πάρτι με τον Πουλίδο το περασμένο Σάββατο και ειδοποίησε τηλεφωνικά τη συμμορία του για την αναχώρηση του Μεξικανού άσου ώστε να στηθεί άμεσα η ενέδρα για την απαγωγή του.

pulidokidnappers


(Πηγή: Twitter)

Tα ρεπορτάζ για τη σύλληψη του Γκαρσία αναφέρουν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμός του δράστη, ο οποίος είναι μπλεγμένος σε συμμορίες που έχουν σχέση με απαγωγές και διακίνηση ναρκωτικών.

pulidocousin


(Πηγή: Twitter)

300 χιλιάδες € ή νεκρός ο Πουλίδο

Ο αδερφός του Άλαν Πουλίδο, Αρμάντο μίλησε σε Μεξικανική εφημερίδα και αποκάλυψε ότι οι απαγωγείς ζήτησαν 6 εκατομμύρια πέσος (=300 χιλιάδες €) λύτρα για να απελευθερώσουν τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλιώς θα τον σκότωναν.

pulidoransom


(Πηγή: Twitter)

«Όταν επικοινώνησαν μαζί μας, ζήτησα να μιλήσω με τον αδερφό μου, προκειμένου να βεβαιωθώ πως ήταν καλά. Η απάντηση τους ήταν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν πληρώσουμε 10.000.000 πέσος ως λύτρα. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Θεωρήσαμε πως η υπόθεση του Άλαν ίσως συσχετιζόταν με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι πως ο αδερφός μου είναι καλά. Η συνεργασία με τις Αρχές ήταν εξαιρετική και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας παρείχαν».

Οι θεωρίες συνομωσίας

Πάντως συνεχίζονται στο Μεξικό τα δημοσιεύματα που θέτουν ερωτήματα σχετικά με την απαγωγή του Άλαν Πουλίδο.

pulidochicca

-πώς άρπαξε το όπλο του κακοποιού ο Πουλίδο ενώ γνώριζε ότι οι άλλοι θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν;
-πώς άφησε ο 2ος φρουρός το όπλο του σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το βρει ο Πουλίδο;
-Γιατί αφέθηκε άμεσα ελεύθερη η Ιλεάνα Σάλας, αφού δύο όμηροι θα πίεζαν ακόμη περισσότερο την οικογένεια για λύτρα;

(Πηγή: Instagram / alan_pulido17)

-Γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμη πουθενά για τις συνθήκες της απαγωγής;
-Γιατί ο Πουλίδο φορούσε ένα μπλουζάκι και σορτσάκι ενώ υποτίθεται ήταν σε νυχτερινή έξοδο;
-Πώς ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές ο Πουλίδο για την τοποθεσία που τον κρατούσαν, ενώ συνήθως στις απαγωγές δένουν τα μάτια του θύματος ώστε να μην μπορεί να προσανατολιστεί;

Μάλιστα η μεξικανική εφημερίδα Opinion αναφέρει ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν σκιές πολιτικού περιεχομένου.

pulidocinspiracy


(Πηγή: Twitter)

Υποστηρίζει ότι ο νυν κυβερνήτης της Ταμαουλίπας, Εγκίντιο Τόρε, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές και είναι εκείνος που έσπευσε στο νοσοκομείο για να ανακοινώσει την απελευθέρωση του Πουλίδο, έχει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ διότι η Interpol τον κατηγορεί για σχέσεις του με εμπόρους ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ